„Povești” cu Lumu sau adevăr? Să fi fost lăsat în afara lotului după refuzul de a intra pe final de meciuri?

Dragos Trestioreanu -

„Povești” cu Lumu sau adevăr? Să fi fost lăsat în afara lotului după refuzul de a intra pe final de meciuri?

Jeroen Lumu este unul dintre cei doi fotbaliști străini din lotul FC Petrolul, alături de israelianul de origine nigeriană Toto Tamuz. Sosit la Ploiești după startul sezonului și având un CV impresionant pentru eșalonul secund românesc, primele ligi din Olanda, Austria, Bulgaria și India, și fiind plăcut imediat de fostul antrenor principal Leo Grozavu – cel care, după ce l-a așteptat cu mare răbdare să revină la un nivel fizic acceptabil -, olandezul a devenit un favorit al celui dat afară după o vreme. Și interimarul Octavian Grigore a mizat pe batav la început, dar – la un moment dat – a părut că s-a produs o „schizmă” între cei doi!

Lumu a devenit tot mai puțin o variantă pentru primul „11”, la puțină vreme după ce Tavi Grigore a revenit pe banca tehnică a Petrolului. Dacă, la început, s-a spus că ar fi fost răcit, deși se auzise, pe ici, pe colo, că absentase de la un antrenament, fiind trimis apoi să se pregătească separat, dar cu prima ocazie fiind ales pentru… lotul de 18, olandezul a fost trimis în tribună, la meciul de astăzi, cu UTA Arad! Nu singur, ci împreună cu Jean Prunescu, iar asta grație unor decizii tehnice. Dacă, în cazul celui din urmă nu a fost nimic de mirare, după rechemarea lui la antrenamentele echipei de seniori, de către Leo Grozavu, fundașul central Prunescu nefiind introdus nici măcar o singură dată în lotul de la vreun meci, hotărârea în cazul lui Jeroen a susprins întrucâtva. Doar întrucâtva, fiindcă – tot fiind schimbat, uneori pe bună dreptate, însă – a fost clar că, în ceea ce privește contribuția lui la ofensiva echipei, se observa o clară scădere de nivel.

Cu timpul, au mai apărut și anumite zvonuri cum că, fiind înlocuit la pauză în meciul de la Daco-Getica București, pe motivul, zice-se, că terenul… nu ar fi fost de el, Lumu a digerat mai greu viitoarele decizii de același fel ale lui Grigore. Ba mai mult, la Brăila, când ar fi auzit că antrenorul ar fi vrut să-l bage mai spre finalul meciului, ar fi refuzat, motivând că nu a venit în România să joace pe… nisip! Tot despre un refuz al batavului de a intra pe teren s-a auzit și în cazul partidei de la Timișoara, cu ACS Poli. Atunci, când se zice că dorința lui Octavian Grigore ar fi fost să îl trimită la schimbare abia cu cinci minute înainte de ultimul fluier, cu prelungiri cu tot! Nu pot băga mâna în foc că, în cazul ultimului transfer făcut de Petrolul în această toamnă, ar fi vorba doar despre „povești”. Nici că zvonurile ar avea și un miez de adevăr. Totuși, fără a avea dovezi, mă bate gândul că, nefiind mulțumiți de evoluțiile olandezului, oficialii găzarilor ar intenționa acum să forțeze rezilierea contractului, în perioada de pauză de iarnă. Vom vedea…

Foto: www.digisport.ro, www.libertatea.ro și www.fcpetrolul.ro