Pozele publicate în exclusivitate de Gazeta de Prahova cu Klaus Iohannis la Piramide au răscolit întreaga țară. Am oferit drept de publicare celor mai importante instituții de presă din România

Daniel Dimache -

Pozele publicate în exclusivitate de Gazeta de Prahova cu Klaus Iohannis la Piramide au răscolit întreaga țară. Am oferit drept de publicare celor mai importante instituții de presă din România

Publicarea pozelor președintelui Klaus Iohannis, ale familiei și delegației prezidențiale  din Egipt, de la Piramide au făcut valuri în toată țara și au răscolit întreaga clasă politică. Au șocat opinia publică imaginile cu președintele României, în vizita sa de la Piramide, care a descins cu coloana oficială dar s-a comportat precum un turist autentic, îmbrăcat casual în alb imaculat, ca și doamna Carmen Iohannis, profitând de calitatea sa în vizita oficială pe care a făcut-o la Cairo, miercuri 27 octombrie.

Ne-au contactat imediat și le-am dat acordul de publicare colegilor noștri de la Libertatea, Hotnews, Europa Liberă, Antena 3, Kanal D, România TV ș.a., iar multe alte instituții de presă au preluat pozele fără acordul nostru. Pozele au apărut în cele mai multe dintre jurnalele de știri ale televiziunilor naționale, au fost subiect ale talk-show-urilor și comentariilor politice. Le mulțumim celor care au ținut cont de normele deontologice de a menționa sursa și le mulțumim celor doi colegi din media prahoveană care ne-au felicitat pentru ce am făcut.

Îi mulțumim maestrului Ion Cristoiu pentru demersul jurnalistic de a elucida misterul modului în care au apărut pozele în media românească, pentru interesul față de Gazeta de Prahova și cel care semnează aceste rânduri, Daniel Dimache. Jurnalist autentic și de mare valoare, creator al unei școli de presă în România postdecembristă, maestrul Cristoiu a solicitat un interviu turistului din Egipt care ne-a trimis fotografiile de la piramide și i-a promis acestuia un premiu.

Le mulțumim turiștilor români de la Cairo care au făcut fotografiile la Piramide, pentru curajul de a le trimite presei, mai ales pentru încrederea de a ni le trimite nouă. Atât timp cât există astfel de oameni care se pun astfel în serviciul poporului român și pun mai presus decât confortul lor dreptul românilor de a fi informați despre ce fac președinte și conducătorii săi, nu suntem pierduți. Vă mulțumesc și vă respect, bunii mei prieteni!