Poziţia Primăriei Ploieşti faţă de cazul poliţistului local lovit cu maşina

Redactia -

În cursul zilei de marți, 22 octombrie 2013, în jurul orei 15.10, în timp ce se afla în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe strada Gheorghe Doja, un polițist local a observat un autoturism marca Ford parcat într-un loc nepermis. Conducătorul auto a refuzat să prezinte documentele pe motiv că “nu dă curs solicitărilor unui polițist local”. Acesta s-a urcat la volanul mașinii moment în care l-a lovit pe polițistul local cu bara din față.

Polițistul local a fost transportat la Spitalul Județean de Urgență Ploiești unde a fost diagnosticat cu contuzie genunchi stâng, pareză sciatică periferic extern, piciorul fiindu-i imobilizat în atele gipsate. Acesta se află pentru o perioadă de cinci zile în concediu medical, urmând să fie supus unui nou control de specialitate. Cazul a ajuns spre cercetare la Parchetul de pe lângă Judecătoria Ploiești, pentru a se stabili încadrarea juridică a faptei.

Poliția Locală Ploiești își exprimă dezacordul cu privire la atitudinea adoptată de anumiți cetățeni referitor la îndeplinirea atribuțiilor de serviciu de către angajații instituției noastre. Poliţiştii locali cu atribuții pe linie rutieră constată contravenţii şi aplică sancţiuni în conformitate cu prevederile legii, iar nerespectarea de către conducătorii auto a indicațiilor acestora se sancționează în conformitate cu normele legale în vigoare.