„Praf magic” pentru Petrolul, până la finele campionatului. Mugurel Cornățeanu este acum antrenor principal cu acte în regulă!

Dragos Trestioreanu -

„Praf magic” pentru Petrolul, până la finele campionatului. Mugurel Cornățeanu este acum antrenor principal cu acte în regulă!

Așa cum era de așteptat după succesele de la Ghermănești, cu Sportul Snagov, echipă care avea să termine anul pe locul 1 în ierarhia parțială a Ligii a II-a, și de la Ploiești, cu CS Balotești, antrenorul principal interimar (pentru aceste două meciuri) al Petrolului, Mugurel Cornățeanu, a fost confirmat în funcție, de conducerea clubului găzarilor, până la finele campionatului în curs. Fost secund și apoi așezat intempestiv pe… fotoliul lui Octavian Grigore, aflat la al doilea mandat, unul mult mai scurt decât precedentul, Cornățeanu își poate pune în valoare din plin, acum, cunoștințele dobândite ca posesor de Licență Pro.

Venit la Ploiești în vara trecută, ca membru al staff-ului lui Leo Grozavu, pe care îl secondase și pe prima scenă, la FC Botoșani, antrenor a cărui mare parte din activitate, dar și ca jucător, s-a desfășurat în zona Dobrogei, Mugurel Cornățeanu s-a remarcat de la bun început ca un neașteptat… substitut în spațiul tehnic, în dese rânduri pe parcursul unui joc, al titularului principal. Explicabil, de altfel, câtă vreme și Cornățeanu este posesor al Licenței Pro, pe care a obținut-o pe parcursul turului sezonului actual.

Important colaborator al lui Grozavu și, apoi, al lui Octavian Grigore, Cornățeanu a dat lovitura în ultimele două etape, atunci când a fost înscăunat ca interimar în fruntea staff-ului tehnic, care îi mai cuprindea pe Ovidiu Chiribici și Vasile Șleam. Și ei aduși și la Ploiești, pe rând, de către fostul antrenor principal, cel care a băgat memoriu la FRF, pentru destituirea sa, apreciată drept ilegală! Mulțumit de rezultatele echipei, 1-0 în dauna Sportului Snagov, în deplasare, și 5-1, acasă, în fața formației CS Balotești, grație cărora Petrolul a terminat anul pe loc de baraj, CEO Veolia România, Mădălin-Jorj Mihailovici, a transformat laudele aduse lui Mugurel Cornățeanu – despre care, în interviul acordat www.cristian-anghelescu.ro, a spus că a presărat „praf magic” asupra echipei – în decizia de confirmare a acestuia ca antrenor principal cu acte în regulă, până la finele sezonului. Nu a fost chiar o mare surpriză, deoarece probabil că Mugurel Florin Cornățeanu, originar din Constanța, s-ar încadra perfect în bugetul actual al clubului găzarilor. Iar dacă va conduce echipa spre promovare, și o va și reuși, există șanse foarte mari, la vară, să se așeze, ca A1, pe banca unei echipe de Liga 1. FC Petrolul Ploiești, mai exact! Vom vedea însă cum va fi coborârea pretențiilor de la înălțimea lui Edi Iordănescu, contactat în toamnă, dar fără a se mai reveni, la cea a lui Cornățeanu, omul bun al… „tuturor mandatelor”!

Foto: www.fcpetrolul.ro și www.botosanionline.ro