Prahova, 12 iulie: 33 cazuri Covid, 3 decese

Daniel Dimache -

Prahova, 12 iulie: 33 cazuri Covid, 3 decese

De la începutul epidemiei și până în prezent, la nivelul județului Prahova, 765 de persoane au fost confirmate cu noul coronavirus, dintre care 38 au decedat, iar 161 au fost declarate vindecate și externate.

Conform datelor furnizate de Direcția de Sănătate Publică Prahova, ultimele decese asociat COVID 19 sunt:

  • un bărbat (59 ani) , internat pe 7 iulie, decedat pe 11 iulie și care suferea de boala cardiacă ischemică, HTA, boală hepatică acută;
  • un bărbat (65 ani), internat pe 06 iulie, decedat pe 11 iulie și care avea HTA, diabet zaharat tip II și cancer;
  • un bărbat (73 ani), internat pe 10 iulie, decedat pe 11 iulie, suferea de obezitate grad I, HTA, boală cardiacă ischemică.

În spitalele din județ, unde sunt tratați bolnavi COVID-19, în secțiile de Terapie Intensivă, sunt internați 14 pacienți (opt sunt ventilați mecanic).

Echipaje mixte din cadrul Ministerului Afacerilor de Interne (MAI) au continuat acțiunile privind ordinea și siguranța publică și alte misiuni impuse de contextul actual.
Pe parcursul zilei de 11 iulie, au fost efectuate verificări la 215 de persoane dintre cele care aveau recomandare de izolare la domiciliu, alte 739 au fost legitimate, iar 230 de șoferi au fost opriți în trafic în vederea efectuării controalelor specifice acestui context. Au mai fost verificate și 559 de societăți comerciale.
În urma acestor demersuri, au fost aplicate 177 de sancțiuni, în valoare de 17400 lei.

Documentele oficiale emise la nivel național în contextul pandemiei de COVID-19 pot fi consultate pe portalul stirioficiale.ro, în secțiuna Hotărâri și legislație. Amintim că o altă pagină web ce cuprinde informații de interes în materia prevenirii răspândirii noului coronavirus este www.cnscbt.ro. (Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Național de Sănătate Publică).
Cetățenii sunt sfătuiți să se informeze doar din surse oficiale, dar și să apeleze pentru recomandări sau alte informații la TELVERDE – 0800.800.358.

INSTITUȚIA PREFECTULUI – JUDEȚUL PRAHOVA
12 IULIE 2020