Prahova, 13 iulie: 48 noi cazuri Covid şi 2 decese

Daniel Dimache -

Prahova, 13 iulie: 48 noi cazuri Covid şi 2 decese

De la începutul epidemiei și până în prezent, la nivelul județului Prahova, 813 persoane au fost confirmate cu noul coronavirus, dintre care 40 au decedat, iar 161 au fost declarate vindecate și externate. 

În spitalele din județ, unde sunt tratați bolnavi COVID-19, în secțiile de Terapie Intensivă, sunt internați 12 pacienți, dintre care 8 sunt ventilați.

Potrivit informațiilor furnizate de Direcția de Sănătate Publică Prahova cele 2 persoane decedate, în data 12 iulie, erau de sex masculin.

Una dintre persoanele decedate avea 67 de ani, fusese internată pe 26 iunie și ulterior transferată la Institutul de Pneumoftiziologie ”Marius Nasta” București, unde a decedat. A doua persoană decedată avea 73 de ani și fusese internată în data de 3 iulie. Cele două personae aveau comorbidități: diabet zaharat tip II, boală cardiac ischemică, HTA, tulburări de ritm cardiac, obezitate.

 

Echipaje mixte din cadrul Ministerului Afacerilor de Interne (MAI) au continuat acțiunile privind ordinea și siguranța public și alte misiuni impuse de contextul actual.

Au fost effectuate verificări la 317 de personae dintre cele care aveau recomandare de izolare la domiciliu, alte 278 de personae au fost legitimate, iar 98 șoferi au fost opriți în traffic în vederea efectuării controalelor specific acestui context. Au mai fost verificate și74 de societăți comerciale.

În urma acestor demersuri, au fost aplicate 90 de sancțiuni, în valoare de 26100 de lei.

Documentele oficiale emise la nivel național în contextual pandemiei de COVID-19 pot fi consultate pe portalul stirioficiale.ro.  Amintim că o altă pagină web, ce cuprinde informații de interes în material prevenirii răspândirii noului coronavirus, este www.cnscbt.ro. (Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Național de Sănătate Publică).

Cetățenii sunt sfătuiți să se informeze doar din surse oficiale, dar și să apeleze pentru recomandări sau alte informații la TELVERDE – 0800.800.358.

 

INSTITUȚIA PREFECTULUI – JUDEȚUL PRAHOVA

13 IULIE 2020