Prahova a ajuns la 1028 infectări şi 50 decese – 18 iulie

Daniel Dimache -

Prahova a ajuns la 1028 infectări şi 50 decese – 18 iulie

Până la această dată, de la începutul epidemiei, la nivelul județului Prahova, au fost confirmate ca infectate cu virusul SARS-CoV 2 un număr de 1028 de persoane. Dintre acestea, 179 au fost declarate vindecate și externate, iar 50 au decedat.
Conform datelor furnizate de Direcția de Sănătate Publică Prahova, în spitalele din județ, unde sunt tratați bolnavi COVID-19, în secțiile de Terapie Intensivă, sunt internați 18 pacienți (13 sunt intubați).
Potrivit raportării DSP Prahova, dintre persoanele nou confirmate, patru sunt de la o unitate comercială. Ca urmare a acestui lucru, s-a dispus testarea personalului din departamentul de unde provin persoanele infectate, dar și suspendarea activității în compartimentul respectiv, pentru o perioadă de 14 zile, și dezinfecția spațiilor.
Ultimele două decese raportate de DSP sunt:
– 49) persoană de sex feminin, 88 ani, confirmată în data de 13.07, decedată în 16.07. Comorbidități: demență, fractura pertrohantetiana operată stânga;
– 50) persoană de sex feminin, 77 de ani, confirmată în 05.07, decedată în 16.07. Comorbidități: HTA, anemie severă.

Echipaje mixte din cadrul Ministerului Afacerilor de Interne au continuat acțiunile privind ordinea și siguranța publică și alte misiuni impuse de contextul actual.
Au fost efectuate verificări la 515 persoane dintre cele care aveau recomandare de izolare la domiciliu, iar alte 232 de persoane au fost legitimate. Au fost verificate în trafic 145 de autovehicule pentru efectuarea controalelor specifice acestui context. Au fost verificate și 63 de societăți comerciale.
În urma acestor demersuri, au fost aplicate 123 de sancțiuni:
– în baza Legii nr. 61/1991, pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, cu modificările și completările ulterioare, în contextul COVID-19, au fost aplicate 73 de sancțiuni;
– conform Legii nr. 55/2020, privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, au fost aplicate 50 de sancțiuni pentru nerespectarea măsurilor de asigurare a rezilienței comunităților.
Valoarea totală a amenzilor a fost de 64020 lei.

Documentele oficiale emise la nivel național în contextul pandemiei de COVID-19 pot fi consultate pe portalul stirioficiale.ro, în secțiunea ”Hotărâri și legislație”. Amintim că o altă pagină web, ce cuprinde informații de interes în materia prevenirii răspândirii noului coronavirus, este www.cnscbt.ro. (Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Național de Sănătate Publică).
Cetățenii sunt sfătuiți să se informeze doar din surse oficiale, dar și să apeleze pentru recomandări sau alte informații la TELVERDE – 0800.800.358.

Instituția Prefectului – Județul Prahova
18 iulie 2020

(Fotografie cu caracter ilustrativ)