Prahova a depăşit în ultima zi Bucureştiul la cazuri Covid – 17 august

Daniel Dimache -

Prahova a depăşit în ultima zi Bucureştiul la cazuri Covid – 17 august

Informare de presăprivindsituația COVID-19 în Prahova

17 august 2020

 De la începutul epidemiei și până în prezent, la nivelul județului Prahova, au fost confirmate ca infectate cu virusul SARS-CoV-2 un număr de 3244 de persoane, dintre care 747 sunt cazuri active, potrivit Direcției de Sănătate Publică (DSP) Prahova. În ultima zi, în judeţ s-au înregistrat 91 noi cazuri Covid, peste toate judeţele ţării şi chiar decât municipiul Bucureşti.

În ultimele 24 de ore, au mai fost raportate două decese (o persoană de sex feminine -75 de ani și o persoană de sex masculin -70 de ani, cu comorbidități). Prin urmare, numărul total al deceselor asociate COVID-19, în județul nostru, a ajuns la 122

În continuarea informării despre situația focarului identificat la un centru de plasament de pe raza județului, în data de 16 august au mai venit cinci rezultate pozitive (patru în rândul personalului și unul al unui minor beneficiar). Copilul a fost evaluat la Spitalul Municipal Câmpina. În total, numărul infectărilor de aici este de 28 (23 de minori și cinci adulți, angajați ai centrului). Șapte dintre copii au rămas izolați în spital, iar ceilalți 16 sunt în izolare la centru de plasament, fiind monitorizați zilnic de către un medic pediatru.

 

Potrivit ultimelor raportări, în spitalele din județ, unde sunt tratați bolnavi COVID-19, în secțiile de Terapie Intensivă sunt internați 27 de pacienți, dintre care 17 sunt ventilați.

Numărul total de locuri destinate îngrijirii pacienților cu COVID-19 este de 328, dintre care 300 sunt ocupate. 

De la intrarea în vigoare a Legii 136/2020, privind instituirea unor măsuri în domeniul sănătății publice în situații de risc epidemiologic și biologic, DSP a emis 450 de decizii de izolare și 2646 de carantină.

 

Numărul de teste realizat în județ, de la începutul epidemiei și până în prezent, este de 17071 (nu sunt incluse în acest număr testele efectuate la cerere de către angajatori și persoanele care fac astfel de verificări pentru a merge în vacanțe în acele țări care solicită un astfel de test), potrivit centralizării DSP Prahova.

 

Echipaje mixte din cadrul Ministerului Afacerilor de Interne au continuat acțiunile privind ordinea și siguranța public și alte misiuni impuse de contextul actual.

 

Au fost effectuate verificări la 1673 persoane dintre cele care au decizii decarantină sau de izolare la domiciliu, emise de către DSP Prahova. Au fost legitimate alte 1348 de persoane, 939 auto au fost oprite în traffic în vederea controalelor specific contextului și 139 de societăți comerciale au fost, de asemenea, verificate.

În urma acestor demersuri, au fost aplicate 199 de sancțiuni (nouă în baza Legii 61/1991 în context Covid-19, 185 pentru nerespectarea măsurilor de asigurare a rezilienței comunităților, conform Legii 55/2020, cinci pentru fapte de natură economic în context COVID-19).

Valoarea totală a amenzilor a fost de 48400 lei.

 

Documentele oficiale emise la nivel național în contextual pandemiei de COVID-19 pot fi consultate pe portalul stirioficiale.ro, în secțiunea „Hotărâri și legislație”. Amintim că o altă pagină web, ce cuprinde informații de interes în material prevenirii răspândirii noului coronavirus, este www.cnscbt.ro. (Centrul Național de Supraveghere și Control al BolilorTransmisibile din cadrul Institutului Național de Sănătate Publică).

Cetățenii sunt sfătuiți să se informeze doar din surse oficiale, dar și să apeleze pentru recomandări sau alte informații la TELVERDE – 0800.800.358.

 

Instituția Prefectului – Județul Prahova

17 august 2020