Prahova a înregistrat cazul de coronavirus nr. 100, de la începutul pandemiei

Daniel Dimache -

Prahova a înregistrat cazul de coronavirus nr. 100, de la începutul pandemiei

La nivelul județului Prahova, în data de 26 mai 2020, sunt monitorizate de către Direcția de Sănătate Publică (DSP) 1503 persoane aflateîn auto-izolare la domiciliu. În ultimele 24 de ore, de sub măsura izolării voluntare și, implicit, evidența DSP-ului, au ieșit 24 persoane și au intrat alte115. În carantină instituționalizată se află 70 persoane.

 

De la începutul epidemiei și până în prezent, în Prahova, 100 de persoane au fost confirmate cu noul coronavirus. Dintre acestea, șase au decedat, 67 au fost declarate vindicate și externate. În prezent, la nivelul județului, la Terapie Intensivă se află un singur pacient cu COVID-19, internat la Spitalul Municipal Câmpina. Acesta este ventilat mecanic.

 

Echipaje mixte din cadrul Ministerului Afacerilor de Interne (MAI)au continuat acțiunile privind ordinea și siguranța public și au acționat pentru verificarea persoanelor aflate în evidențe cu privire la respectarea măsurii de izolare la domiciliu, pentru paza locațiilor de carantinare, fluidizarea circulației rutiere, dar și în alte misiuni impuse de contextul actual. Verificările au vizat atât persoanele fizice, cât și o serie de agenți economici.

Astfel, peparcursul zilei de 25mai 2020, în cadrul acțiunilor punctuale, au fost legitimate peste 500 de personae și oprite în trafic aproape 550 de autoturisme. De asemenea, au fost effectuate verificări și la peste 1000 de personae dintre cele aflate în izolare la domiciliu.

În urma acestor demersuri, au fost aplicate 147 de sancțiuni, în valoare de 43.000 lei. Șapte dintre ele au fost date în baza Legii 61, iar 140 pentru fapte ilicite săvârșite în context.

Totodată, oamenii legii au deschise trei dosare de cercetare penală, în baza art.352 privind zădărnicirea combaterii bolilor, pentru șapte persoane care nu au respectat măsura carantinei și a izolării la domiciliu.

 

Cetățenii sunt sfătuiți să se informeze doar din surse oficiale, dar și să apeleze pentru recomandări sau alte informații la TELVERDE – 0800.800.358.

 

INSTITUȚIA PREFECTULUI – JUDEȚUL PRAHOVA

26 MAI 2020

 

(Fotografie cu caracter ilustrativ)