Prahova a raportat azi 749 de noi cazuri Covid! Rata infectărilor a depășit 3%

Daniel Dimache -

Prahova a raportat azi 749 de noi cazuri Covid! Rata infectărilor a depășit 3%

De la începutul epidemiei și până în prezent, la nivelul județului Prahova, 12265 de persoane au fost confirmate ca fiind infectate cu virusul SARS-CoV-2. Din totalul acestora, 362 de pacienți au decedat, conform raportărilor Direcției de Sănătate Publică (DSP) Prahova. Ultimele decese înregistrate au fost în rândul a trei persoane de sex masculin (60, 67 și 77 ani) și a trei persoane de sex feminin (64, 72 și 92 ani), cu comorbidități.

 

Cele 749 de persoane nou raportate ca fiind infectate cu SARS-CoV-2, în Prahova, fac parte din următoarele categorii de vârstă:

 

Grupa de vârstă (ani)

Număr persoane

0 – 18

26

19 – 29

76

30 – 39

137

40 – 49

167

50 – 59

175

60 – 69

93

70 – 79

55

80 – 89

19

Peste 90

1

Total

749

 

* Precizare DSP Prahova

 

Aplicația Corona-Forms este în procedură de actualizare și, în momentul actual, conform noii metodologii, începând cu data de 1 noiembrie, sunt introduse rezultate de către centrele de testare, concomitent cu operațiunile similare efectuate de către DSP. Datele introduse de către laboratoare trebuie să fie alocate fiecărui județ. În ceea ce privește Prahova, parte dintre cazurile introduse zilele trecute nu fuseseră repartizate județului. Acestea au fost operate și s-au adăugat celor introduse separat și de către DSP Prahova

Astfel de corecții se vor mai face și zilele următoare, toate cazurile nealocate până în prezent, urmând să fie atribuite județelor aferente.

–––––––––

DSP Prahova a raportat un nou focar, identificat la un laborator al Spitalului Județean de Urgență Ploiești, unde trei cadre medicale au fost confirmate cu noul coronavirus. Cele 3 persoane sunt izolate la domiciliu, s-a efectuat dezinfecția spațiilor.

De asemenea, un nou focar a fost identificat și la centru medico-social din Urlați, unde 102 persoane dintr-un efectiv de 216 au fost depistate, în urma verificărilor periodice, cu SARS-CoV-2. Dintre cei confirmați, 101 sunt beneficiari, iar unul este din rândul angajaților. Mai sunt probe în lucru, conform informațiilor DSP Prahova. Beneficiarii sunt izolați în centru sub supravegherea unui medic de familie.

 

Numărul total de locuri destinate îngrijirii pacienților cu COVID-19, în Prahova, este de 428, dintre care 374 de paturi sunt ocupate. La ATI, nu a fost raportat niciun loc liber pentru pacienții cu SARS-CoV-2.  

(*Situația este în dinamică, iar aceste informații pot suferi modificări de la o oră la alta)

 

Numărul de teste realizat în județ, de la începutul epidemiei și până în prezent, este de 37003 (nu sunt incluse în acest număr testele efectuate la cerere de către persoanele fizice și juridice), conform centralizării DSP Prahova.

Incidența cumulată a cazurilor active (din ultimele 14 zile) din județ, raportată la 1000 de locuitori este de 3,24.

 

Echipaje mixte din cadrul Ministerului Afacerilor de Interne au continuat acțiunile privind ordinea și siguranța publică și alte misiuni impuse de contextul actual.

 

Au fost efectuate verificări la 945 de persoane dintre cele care au decizii de carantină sau de izolare la domiciliu, emise de către DSP Prahova. Au fost legitimate alte 2194 de persoane, 507 de auto au fost oprite în trafic în vederea controalelor specifice contextului și 151 societăți comerciale au fost, de asemenea, verificate.

În urma acestor demersuri, au fost aplicate 129 sancțiuni (63 – nerespectarea măsurilor de asigurare a rezilienței comunităților LG 55/2020, 42 – în cadrul acțiunilor punctuale, 20 – nepurtarea sau purtarea necorespunzătoare de către pasageri, a măștii de protecție, în mijlocul de transport pe toată durata călătoriei, 4 – nerespectarea măsurilor de diminuare a impactului riscurilor Lg. 55/2020), în valoare totală de 14500 lei.

 

Documentele oficiale emise la nivel național în contextul pandemiei de COVID-19 pot fi consultate pe portalul stirioficiale.ro, în secțiunea „Hotărâri și legislație”. Amintim că o altă pagină web, ce cuprinde informații de interes în materia prevenirii răspândirii noului coronavirus, este www.cnscbt.ro. (Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Național de Sănătate Publică).

Cetățenii sunt sfătuiți să se informeze doar din surse oficiale, dar și să apeleze pentru recomandări sau alte informații la TELVERDE – 0800.800.358.

 

Instituția Prefectului – Județul Prahova

08 noiembrie 2020