Prahova/ Alianța Civică a Romilor vrea și liste proprii, așteaptă și pretendenți

Redactia -

”În judeţul Prahova, Alianţa Civică Democrată a Romilor din România va participa la alegerile locale din 10 iunie 2012 cu liste proprii  pentru alegerea primarilor şi a consilierilor locali în  circumscripţiile electorale cu pondere mare de cetăţeni de etnie romă.

Circumscripţiile locale în care ACDR va depune liste cu candidaţi vor fi stabilite până la 20.04.2012.

Pentru alegerea consilierilor judeţeni, ACDR va prezenta listă proprie de candidaţi.

În absenţa unui protocol pentru susţinerea unui candidat al unei alianţe sau al unui partid pentru preşedenţia Consiliului Judeţean Prahova, ACDR va propune alegătorilor un candidat de etnie romă”, a transmis printr-un comunicat de presă Gheorghe Tudor, vicepreşedinte

 al Alianţei Civice Democrate a Romilor din România.

Contactat telefonic, fiindcă au rămas destule lucruri neclare, inclusiv participarea la alegrile pentru municipiul Ploiești, Gheorghe Tudor a declarat că ACDR așteaptă propuneri ”din partea partidelor cu șanse de a câștiga alegerile la Ploiești”, pentru a le susține acestora unul dintre candidați. Partidele cu șanse ar fi, în opinia sa, ”PD-L, Andrei Volosevici sau USL, Iulian Bădescu, cei mai bine situați în sondaje sau, de ce nu?, Partidul Poporului Dan Diaconescu, cu Radu Socoleanu candidat”. O condiție este ca respectivul candidat să promoveze, până pe 20 aprilie, în programul său electoral, măsuri pentru sprijinirea populației rome din municipiu. Lucru valabil și în cazul unei colaborări pe Consiliul Județean Prahova, spune vicepreședintele ACDR.