Prahova are din nou echipă de Liga a II-a, după trei ani. AFC Fortuna Poiana Câmpina a promovat!

Redactia -

Prahova are din nou echipă de Liga a II-a, după trei ani. AFC Fortuna Poiana Câmpina a promovat!

De vineri, 6 iunie 2014, județul Prahova are din nou o echipă de fotbal în Liga a II-a. Aceasta este AFC Fortuna Poiana Câmpina (foto, la finalul ultimului meci; Alexandru NECULAI), rebrandnuire ce s-a dovedit cu noroc. Asta după ce, anul trecut, sub denumirea de Fortuna Brazi, formația patronată de Radu Călin, fost sponsor al Petrolului în eșalonul secund și imediat după promovarea din vara lui 2011, și prezidată de Virgil Munteanu a ratat „la mustață” accederea în eșalonul imediat superior. De data aceasta, Fortuna a încheiat en-fanfare partidele din play-off-ul Seriei a VI-a din C3, pe propria arenă de lângă gara Câmpinei, Marian Marin și coechipierii lui câștigând la scor, 7-2 (3-1), duelul cu Atletic Bradu, grupare ce le dăduse mari emoții, în deplasare, în turul ultimei faze a competiției. Bogdan Chipirliu (minutele 1 și 54), un atacant cu un frumos viitor, și fostul junior al clubului găzarilor, Bogdan Năstase (9 și 23), Bogdan Barbu (56), Florin Anițoiu (65) și Valentin Munteanu (79), din penalti, au fost autorii golurilor învingătorilor, așa-zisele reușite de onoare purtând semnătura căpitanului oaspeților de la Bradu, Radu Păvăluță (29 și 86). Jucătorii lui Florin Stăncioiu au debutat, după cum se observă, direct pe „pistol”, deschizând scorul în secunda 47 și oprindu-se doar cu 11 minute înainte de ultimul fluier al centralului bucureștean Andrei Florin Chivulete, după ce au mai bifat și două bare, prin Barbu (32) și Bogdan Șandru (32). Au mai fost însă destule alte ocazii de a se duce scorul la dimensiuni și mai mari, spre deliciul suporterilor Fortunei, care au umplut la capacitate tribuna arenei și au sărbătorit împreună cu favoriții izbânda mult așteptată a promovării în Liga a II-a. Semn că acolo unde se lucrează mult și bine, dar mai ales cu cap, visul poate deveni realitate. A fost și noroc, de-a lungul sezonului, dar numai cei care muncesc mult au parte și de… Fortuna! Astfel, efortul financiar, cu mult peste nivelul acestui eșalon, al patronului Radu Călin și-a găsit, în sfârșit, concretizarea în performanța fotbaliștilor. Cei care nu vor intra încă în vacanță, urmând a se mai antrena și săptămâna viitoare. Iar pe 14 iulie, vor reveni – cei vechi și cei noi – la antrenamente, pentru a pregăti debutul în eșalonul secund. Potrivit președintelui Virgil Munteanu, nu se știe însă nimic sigur în privința viitorului sistem competițional, deci nici seria în care va combate AFC Fortuna Poiana Câmpina și nici numărul exact al competitoarelor. Dar, nu-i nimic de mirare într-un sport rege care își decide, de ceva vreme, soarta pe la… Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne!

În meciul cu Atletic, tehnicianul Stăncioiu – cel care a crezut mereu în promovare și era foarte emoționat la finalul partidei – i-a folosit pe următorii jucători: Zegheru – D. Cristescu (46 – Jugaru), M. Marin (cpt), B. Șandru, G. Damian (57 – Anițoiu) – B. Minciună, B. Barbu – V. Munteanu, Antohi (46 – Buhuși), B. Năstase – Chipirliu (60 – Crosman). Pe banca de rezerve au rămas până la sfârșitul disputei, portarul Stroescu și jucătorii de câmp I. Stan și Camara, cel din urmă refăcut miraculos după accidentarea ce părea foarte gravă, la rotulă, din prima repriză a derbiului de acasă cu Chindia Târgoviște. O echipă care – deși a terminat la egalitate de puncte cu Fortuna, 46 – va mai rămâne cel puțin încă un sezon în Liga a III-a, pierzând ambele meciuri cu prahovenii în play-off, cei din urmă fiind avantajați astfel de rezultatele directe.

În ultima rundă din play-out, a doua echipă locală din Seria a VI-a a Ligii a III-a, Conpet Ploiești, a pierdut pe teren propriu, la Strejnic, întâlnirea cu ACS Urban Titu, scor: 1-2 (1-2), după un joc decis pe intervalul a doar trei minute, Neguț (3) deschizând scorul pentru oaspeți, Cosmin Munteanu (5) egalând, iar Corbu (6) închizând tabela. Drept urmare, băieții lui Lucian Rădulescu și Florin Pârvu au terminat pe a treia poziție a ierarhiei acestei faze, prima de deasupra retrgradatelor în ligile județene. Cu 28 de puncte, Darius Badea și coechipierii săi, egalați în clasament de către învingătorii lor de vineri, care au „sărit” pe locul 2, au fost devansați și de FCM Târgoviște, lider al play-out-ului – cu 34 de puncte. Deci, o echipă prahoveană, AFC Fortuna Poiana Câmpina, a terminat campionatul ca șefă de pluton, iar a doua a fost ultima dintre cele salvate, e drept că la cinci lungimi de prima poziție retrogradabilă.