Prahova: Grup infracțional a creat un sindicat fictiv cu care a dat o grea țeapă unei societăți de telefonie mobilă

Daniel Dimache -

PERCHEZIȚII LA PERSOANE BĂNUITE DE ÎNȘELĂCIUNE CU CONSECINȚE DEOSEBIT DE GRAVE ȘI EVAZIUNE FISCALĂ

La data de 31 martie a.c., polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Ploiești, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T.- S.T. Ploiești, au efectuat 14 percheziții domiciliare, la locuințele unor persoane bănuite de înșelăciune cu consecințe deosebit de grave și evaziune fiscală. 10 persoane vor fi conduse la sediul unității, pentru audieri.

Astfel, începând cu luna aprilie a anului 2021, polițiștii au documentat activitatea unei grupări infracționale specializate în comiterea infracțiunilor de înșelăciune cu consecințe deosebit de grave și evaziune fiscală, care ar fi acționat în județele Prahova și Dâmbovița.

Din cercetări, a reieșit că, începând din anul 2020, membrii grupării ar fi încheiat, cu o societate de profil, două contracte de furnizare de servicii de telefonie mobilă, achiziţionând 2.825 de telefoane și 2.201 abonamente în numele unui sindicat.

În vederea inducerii în eroare a societății de profil, membrii grupului infracțional organizat ar fi constituit fictiv un sindicat, care a fost folosit în activitatea infracțională, pentru a crea aparența că abonamentele sunt destinate membrilor sindicatului.

Ulterior, aceștia nu ar fi achitat contravaloarea abonamentelor, iar telefoanele ar fi fost comercializate sub preţul pieţei, fără documente legale, prin diverse persoane fizice şi juridice.

Prejudiciul cauzat în urma activității infracționale este de 2.510.925 de lei.

Persoanele vizate vor fi conduse la sediul D.I.I.C.O.T. – S.T. Ploiești, iar, după finalizarea audierilor, procurorul de caz va dispune măsurile legale care se impun.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

La acțiune au participat și jandarmi din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile „Matei Basarab” Ploiești.