Prahova – judeţul cu cele mai multe cereri depuse pentru Casa Verde

Redactia -

Prahova – judeţul cu cele mai multe cereri depuse pentru Casa Verde

În prima zi a perioadei de depunere a dosarelor de finanțare pentru persoane fizice în Programul Casa Verde Clasic 2016 au fost depuse, la nivel național, 3.748 de dosare în valoare de aproximativ 22,6 milioane lei, ceea ce reprezintă 37,65% din totalul bugetului  de 60 de milioane de lei pentru persoanele fizice. Solicitanții mai au la dispoziție 37,4 milioane de lei, sumă care va fi disponibilă până la epuizare, sau până la finalul perioadei de depunere a dosarelor de finanțare – 24 octombrie.

La sfârșitul zilei de 10 octombrie 2016, cele mai multe dosare au fost depuse în județul Prahova (201 dosare), Neamț (169 dosare) și Vaslui (144 dosare). Cele mai puține dosare s-au depus în județul Brăila – 36 dosare.

Din punct de vedere procentual, există județe precum Mehedinți sau Sălaj, unde în prima zi a perioadei de depunere bugetul a fost epuizat. Există și județe unde numărul dosarelor depuse indică un procent redus din bugetul alocat, cum este cazul județului Maramureș (16,04%), Municipiul București (12,85%) și Constanța (12,75%)

În funcție de evoluția procesului de depunere a dosarelor de finanțare în următoarele zile, Administrația Fondului pentru Mediu va analiza posibilitatea redistribuirii sumelor între județe.