Prahova la zi: 27 noi infectări Covid şi 2 decese

Daniel Dimache -

Prahova la zi: 27 noi infectări Covid şi 2 decese

Până la această dată, de la începutul epidemiei, la nivelul județului Prahova, au fost confirmate ca infectate cu virusul SARS-CoV 2 un număr de 1126 persoane. Dintre acestea 182 au fost declarate vindecate și externate, iar 52 au decedat.

Conform datelor furnizate de Direcția de Sănătate Publică Prahova, în spitalele din județ, unde sunt tratați bolnavi COVID-19, în secțiile de Terapie Intensivă, sunt internați 20 pacienți (18 sunt intubați).

Înultimele 24 de ore, conform DSP, au fost înregistrate încă 2 decese:

-51) persoană de sex feminin, 83 de ani, decedată pe 19 iulie. Comorbidități: accident vascular cerebral, afazie, diabet zaharat tip II;

-52) persoană de sex masculin, 81 de ani, decedat pe 19 iulie. Comorbidități: Boală pulmonară cronică, HTA, insuficiență renală, insuficiență hepatică, tulburări de ritm cardiac.

 

Echipaje mixte din cadrul Ministerului Afacerilor de Interne au continuat acțiunile privind ordinea și siguranța publică și alte misiuni impuse de contextul actual.

Au fost efectuate verificări la 229 persoane dintre cele care aveau recomandare de izolare la domiciliu, iar alte 169 persoane au fost legitimate. Au fost verificate în trafic 65 autovehicule pentru efectuarea controalelor specifice acestui context. Au fost controlate și 60 de societăți comerciale.

Înurma acestor demersuri, au fost aplicate 30 de sancțiuni:

– în baza Legii nr. 61/1991, pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, cu modificările și completările ulterioare, în contextul COVID-19,au fost aplicate 14 sancțiuni;

– conform Legii nr. 55/2020, privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, au fost aplicate 14 sancțiuni pentru nerespectarea măsurilor de asigurare a rezilienței comunităților;

– au fost aplicate 2 sancțiuni unor operatori economici pentru organizarea de activități în spațiul public/privat/închis.

Valoarea totală a amenzilor a fost de 8750 lei.

 

Documentele oficiale emise la nivel național în contextul pandemiei de COVID-19 pot fi consultate pe portalul stirioficiale.ro, în secțiunea ”Hotărâri și legislație”. Amintim că o altă pagină web, ce cuprinde informații de interes în materia prevenirii răspândirii noului coronavirus, este www.cnscbt.ro (Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Național de Sănătate Publică).

Cetățenii sunt sfătuiți să se informeze doar din surse oficiale, dar și să apeleze pentru recomandări sau alte informații la TELVERDE – 0800.800.358.

 

Instituția Prefectului – Județul Prahova

20 iulie 2020