PRAHOVA / „Drumul Voievozilor” va fi inaugurat la Filipeştii de Târg

Redactia -

Mâine, 20 octombrie 2011, ora 10:00, Preşedintele Consiliului Judeţean Prahova, Mircea Cosma, participă la inaugurarea proiectului ,,Drumul Voievozilor”. Evenimentul va avea loc la ,,Conacul Pană Filipescu” din localitatea Filipeştii de Târg.

„Drumul Voievozilor” străbate localităţile Filipeştii de Pădure, Filipeştii de Târg, Ariceştii Rahtivani, Măneşti, Cocorăştii Colţ, Târgşorul Vechi, Ploieşti, Brazi, Tinosu, Gorgota, Balta Doamnei, Gherghiţa, Drăgăneşti, Ciorani, Sălciile, Fulga, Boldeşti Grădiştea, urmând cele mai importante zone în care au fost făcute descoperiri arheologice şi există monumente arhitecturale de interes naţional.

,,Drumul Voievozilor’’ reprezinta un traseu turistic cu o lungime 62 km, care începe de la Boldești Grădiștea și se termină la Filipeștii de Pădure. Pe acest circuit există 84 de obiective turistice.

Până în anul 2012, CJ Prahova îşi propune să atragă în zona de sud a judeţului, în cadrul acestui proiect şi în cele conexe de dezvoltare economică a zonei, peste 50 de milioane de euro din fonduri europene.