Prahova, scumpă şi ocupată full pentru minivacanţele din decembrie

Daniel Dimache -

Prahova, scumpă şi ocupată full pentru minivacanţele din decembrie

Turiştii prezenţi la Târgul de Turism al României au fost foarte interesaţi de o vacanţă în Prahova. Aceştia au solicitat informatii mai ales privind Crăciunul si Revelionul şi staţiunile unde se practică sporturi de iarnă, dar observăm un interes crescut şi pentru atracţii alternative – drumul vinului, golf sau echitaţie.
 
Turiştii trebuie să ştie că pentru Crăciun şi Revelion în Prahova se mai găsesc foarte puţine locuri, judeţul având un grad de ocupare de peste 95% pentru aceste două sărbători. Observăm astfel o creştere a rezervărilor, mai ales pentru Crăciun: comparativ cu aceeaşi perioadă din 2017 gradul de ocupare este mai mare cu aproximativ 20%.
 
Pentru minivacanţa de 1 Decembrie, Prahova este aproape complet ocupată: peste 98% din locuri sunt rezervate, o creştere cu aproape 10 procente faţă de aceeaşi perioadă din anul anterior. Turiştii au rezervat mult mai devreme vacanţele din perioada următoare.
 
Pentru Crăciun preţurile se încadrează între 2.700 şi 4.000/camera lei pentru 4 nopţi de cazare la un hotel de 4 stele cu mic dejun şi cină festivă în Ajun, plus alte facilități. Pentru un sejur de 4 nopţi la un hotel de 3 stele turiştii vor achita în jur de 1.500 de lei beneficiind de mic dejun inclus şi cină festivă cu DJ în seara de Crăciun. La o vilă de 3 stele, turiştii vor achita in jur de 800 de lei/camera cu mic dejun şi cina festivă incluse în tarif.
 
Vacanţa de Revelion îi va costa pe turişti între 3.900 şi 7.000/camera de lei pentru 4 nopţi de cazare la un hotel de 4 stele (cu mic dejun, cină festivă cu muzica live, brunch, etc). La un hotel de 3 stele sejurul va costa în jur de 4.900/camera de lei pentru 4 nopţi de cazare, cu mic dejun inclus, cina tematica şi tombola.
 
„Observăm un trend crescător de la an la an, turiştii rezervând din ce în ce mai devreme vacanţele din perioada următoare. Acest lucru demonstrează eficienta programelor de înscrieri timpurii şi ultra-timpurii care oferă clienţilor reduceri pentru rezervarea din timp a vacantelor dorite. Participarea APDT Prahova la Târgul de Turism al României este tradiţională însă anul acesta am observat o crestere a preferintei turiştilor pentru destinaţii prahovene precum Drumul Vinului sau zonele Măneciu şi Cheia precum şi pentru o experienţă în Prahova, nu doar o vacanţă. Au exprimat interes în activitaăţile pe care le pot face în Prahova precum golful, campingul, echitaţia sau activităţi culturale (piese de teatru, concerte expoziţii)”, a declarat Adrian Voican, preşedintele Asociaţiei pentru Promovarea şi Dezvoltarea Turismului Prahova.