Prahova, sub COD ROŞU de ploi torenţiale. Localităţile vizate

Redactia -

Prahova, sub COD ROŞU de ploi torenţiale. Localităţile vizate

Judeţul Prahova se află sub avertizare COD ROȘU METEO, valabilă în data de 05 iulie 2023, pentru intervalul 10:05 – 11:30.

Administrația Națională de Meteorologie a emis o avertizare ̦ averse torențiale care vor acumula peste 40- m50 l/mp, local chiar 50…60 l/mp, frecvente descărcări electrice, grindină. Sunt vizate următoarele localități: Câmpina, Breaza, Filipeștii de Pădure, Filipeștii de Târg, Brebu, Florești, Telega,Măgureni, Bănești, Poiana Câmpina, Provița de Jos, Provița de Sus. A fost emisă o avertizare RO- Alert pentru localitățile vizate.

Recomandări:

Evitați deplasările pe durata avertizării meteorologice.

În situația manifestării vântului puternic, întrerupeți orice activitate desfășurată în aer liber și adăpostiți-vă în imobile sau spaţii închise, care să vă asigure protecţia;

Dacă este necesară evacuarea, mergi imediat spre o zonă înaltă din apropiere, precizată de autorităţi.

Dacă ai fost surprins de viitură, urca în părţile de sus ale locuinţei sau pe acoperiş, până la sosirea echipelor de salvare.

În cazul în care mai ai timp, mută obiectele importante la etajele superioare ale locuinței.

Decuplează întrerupătorul general de energie electrică. Scoate aparatele electrice din priză.

Nu atinge echipamentele electrice dacă ești ud ori stai în apă.

Întrerupe instalaţiile de alimentare cu apă şi gaze.

Încuie uşile casei şi protejează ferestrele pentru a nu fi sparte de vânturi puternice, de curenţii de apă sau de obiectele duse de curenţii de apă.

Evacuează animalele şi bunurile de valoare în locuri sigure (de refugiu), dinainte stabilite.

Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență sau alte date utile despre manifestarea fenomenelor meteorologice periculoase pot fi obținute prin accesarea platformei www.fiipregatit.ro sau prin intermediul aplicației DSU, care poate fi descărcată gratuit din Google Play Store și AppStore.