Prahoveni depistaţi la volan săvârşind infracţiuni la regimul rutier

Daniel Dimache -

Prahoveni depistați la volan sub influența alcoolului, a substanțelor psihoactive sau cu autoturismul neînmatriculat

📌La data de 16 septembrie a.c., în jurul orei 15:00, polițiștii din cadrul  Poliției stațiunii Azuga, în timp ce desfășurau activități de supraveghere și control al traficului rutier pe strada Traian din stațiune, au oprit, pentru control, un autoturism condus de un bărbat în vârstă de 56 de ani, din oraș.

Întrucât la înmânarea documentelor bărbatul emana halenă alcoolică, acesta a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat valoarea de 0,78 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior, acesta fiind condus la o unitate medicală pentru prelevarea de mostre biologice de sânge.

În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere a unui autovehicul pe drumurile publice sub influența băuturilor alcoolice.

📌Ulterior, în jurul orei 15:30, în timp ce desfășurau activități de supraveghere și control al traficului rutier pe strada Ecaterina Teodoroiu, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Câmpina au oprit, pentru control, un autoturism condus de un bărbat în vârstă de 50 de ani, din municipiul Câmpina.

În urma verificării documentelor solicitate precum și în urma interogării bazelor de date s-a stabilit faptul că autorizația de circulație provizorie a autovehiculului este expirată de la începutul lunii în curs.

În cauză, s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracțiunii de punerea în circulație sau conducere unui vehicul neînmatriculat.

📌Tot ieri, în jurul orei 17:00, în timp ce acționau cu aparatul radar pe Drumul Național 1 B, în comuna Bucov, în cadrul unei acțiuni pentru creșterea gradului de siguranță rutieră, aparatul radar a înregistrat un autoturism al cărui conducător auto circula cu viteza de 87 km/h (+37 km/h peste limita legală admisă).

La volanul autoturismului a fost identificat un bărbat în vârstă de  29 de ani din orașul Urlați.

Întrucât manifesta un comportament suspect, acesta a fost testat cu aparatul DrugTest care a indicat prezența unor substanțe susceptibile de a avea efect psihoactiv în organism, motiv pentru care a fost condus la o unitate medicală în vederea recoltării de mostre biologice.

În cauză, polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracțiunii de conducere a unui autovehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe.