Precizări ale preşedintelui CJ Prahova despre preluarea Spitalului CF

Daniel Dimache -

Precizări ale preşedintelui CJ Prahova despre preluarea Spitalului CF

După apariţia informaţiei că Ministerul Transporturilor renunţă la Spitalul CF din Ploieşti, urmând să fie preluat de Consiliul Judeţan Prahova sau de Primăria Ploieşti, au fost lansate zvonuri alarmiste şi s-au făcut numeroase speculaţii, astfel încât s-a instalat o stare de spirit alarmantă la nivelul personalului medical al spitalului de lângă Gara de Vest, socotită drept cel mai modernă şi calitativă unitate spitalicească din judeţul nostru. Bogdan Toader a făcut primele declaraţii publice detaliate referitoare la acest subiect, la Ploieşti TV, în cadrul emisiunii „Neconvenţional”, moderată de semnatarul acestor rânduri, după care preşedintele CJ Prahova a sintetizat într-un comunicat de presă. Puteţi urmări subiectul dezbătut pe larg în partea a doua a emisiunii din 22 mai, aici.

„În cursul lunii mai Consiliul Județean Prahova a primit o adresă de la Ministerul Transporturilor prin care se solicită preluarea în administrare a Spitalului General C.F. Ploiești.
Ținând cont de atribuțiile în domeniu ale Consiliului Județean, acesta poate asigura din fonduri publice sumele necesare funcționării optime a spitalului prin plata utilităților și asigurarea fondurilor pentru eventuale reparații și dotări suplimentare cu aparatură medicală de specialitate, menținând în acest fel calitatea actului medical la un nivel ridicat.
Astfel, ca răspuns la solicitarea primită, Consiliul Județean Prahova a transmis un acord de principiu privind această posibilă preluare în administrare a Spitalului General C.F. Ploiești, urmând ca în prima ședință organizată de Consiliul Județean să se supună aprobării această solicitare a Ministerului Transporturilor.
Prin această măsură se dorește ca acest spital, care a asigurat de-a lungul timpului servicii medicale de înalt profesionalism, să rămână funcțional și să asigure continuitatea actului medical la standarde înalte, atât pentru cadrele medicale angajate, cât și pentru pacienţi.
Consiliul Județean Prahova asigură cetățenii că, în situația realizării acestui transfer, managementul actual nu va fi afectat, structura medicală și administrativă existentă nu va fi modificată, Spitalul General CF rămânând ca unitate de sine stătătoare, cu personalitate juridică.

Președinte,
Bogdan Andrei Toader