Preşedintele CA al SC FC Petrolul contestă neintroducerea sumei de 5 milioane de lei ai săi în tabelul preliminar al creditorilor lui „U” Cluj

Redactia -

Reclamând primirea sumei de 15 milioane de lei, cu care a declarat că a creditat clubul de fotbal Universitatea Cluj, în perioada 2009-2012, atunci când a finanţat echipa „şecpilor roşii”, actualul preşedinte al Consiliului de Administraţie al SC FC Petrolul Ploieşti, Florian Walter (foto; www.ziuadecluj.ro), s-a trezit inclus, de către administratorul judicar Horia Ţiril, în tabelul preliminar al creditorilor societăţii comerciale ce deţijne licenţa de joc în Liga I doar cu două treimi din bani. Drept urmare, Walter a făcut contestaţie, solicitând să fie luat în calcul cu toată suma pretinsă, după declararea procesului de insolvenţă. El este, în fapt, principalul creditor al lui „U” şi nu este de acord cu faptul că nu a fost trecut la dosar cu toţii banii cheltuiţi la echipa din municipiul de pe malurile Someşului.

În urma înaintării acestei contestaţii, care se va afla în atenţia judecătorului sindic, Horia Ţiril a declarat pentru „Ziua de Cluj” că „Florian Walter i-a cedat lui Ioan Mărginean, printr-un contract, atât pachetul majoritar, cotat la cinci milioane de lei, cât şi o creanţă, reprezentând sumele cu care a împrumutat clubul. În urmă cu câteva luni, Walter a preluat acea creanţă, însă capitalul social a rămas la Mărginean, aşa că situaţia e destul de simplă. Ei invocă rea-voinţă, eu m-am bazat pe acte”. În momentul în care a venit la Ploieşti, Walter i-a cedat acţiunile avute la societate lui Ioan Mărginean, mâna sa dreapta, cel care, de altfel, a şi cerut intrarea în insolvenţă a societăţii pe care funcţionează echipa de fotbal din Liga I, Universitatea Cluj. Se aşteaptă acum judecarea contestaţiei, pentru a se afla dacă actualului oficial al Petrolului i se va recunoaşte şi suma de 5 milioane de lei, inclusă în contestaţie.