Preşedintele CJ Prahova a participat la deschiderea reprezentanţei Camerei de Comerţ a României în Italia

Redactia -

Preşedintele CJ Prahova a participat la deschiderea reprezentanţei Camerei de Comerţ a României în Italia

Miercuri, 03 iulie 2013, Președintele Consiliului Județean Prahova, Mircea Cosma, a participat la deschiderea oficială a Reprezentanței Camerei de Comerț a României în Italia.

Evenimentul a avut loc la Accademia di Romania, Roma, la inițiativa Camerei de Comerț a României și a Asociației Românilor din Italia și sub patronajul Ministerului Dezvoltării Economice din Roma și a Ministerului Economiei din București.

La evenimentul de deschidere au participat Cristian David – ministrul delegat pentru românii de pretutindeni, Mihail M. Vlasov – președintele Camerei de Comerț și Industrie a României, Dana Manuela Constantinescu – ambasadorul României în Italia, Paola Brunetti – directorul general al Direcției Politici pentru Internaționalizarea și Promovarea Schimburilor din cadrul Ministerului Dezvoltării Economice din Italia, Papa Francisc – membru de onoare al Asociației Românilor din Italia, Mario Cospito – ministru plenipotențiar, consilier diplomatic al ministrului Dezvoltării Economice din Italia, Corneliu Dinu – consilier ștințifiic Comitetul Român, Consiliul Mondial Energie, Eugen Terteleac – reprezentant al Asociației Românilor din Italia.

Consolidarea schimburilor economice dintre Italia și România, protejarea și reprezentarea intereselor întreprinzătorilor români din Italia, promovarea produselor românești pe piața italiană, furnizarea informațiilor de start-up pentru înființarea unor noi întreprinderi în România și Italia – sunt doar câteva dintre obiectivele Reprezentanței Camerei de Comerț a României din Italia.

Președintele Reprezentanței Camerei de Comerț a României în Italia este Eugen Terteleac iar vicepreședinte Corneliu Dinu.

Potrivit datelor oficiale, în Italia operează peste 70 de mii de firme conduse de patroni români sau care au în consiliul de administrație cetățeni de origine română. În același timp, Italia deține primul loc ca număr de firme active pe teritoriul României, iar valoarea interschimbului comercial dintre România și Italia depășește 12 miliarde de euro.