Preşedintele Consiliului de Administraţie al clubului găzarilor, Florian Walter, „ridicat” de DIICOT şi dus la Cluj pentru anchetă

Redactia -

Chiar în ziua în care echipa de fotbal a societăţii comerciale a cărei preşedinte al Consiliului de Administraţie este din toamna acestui an, SC FC Petrolul Ploieşti, a întâlnit-o, în sferturile de finală ale Cupei României-Timişoreana, pe Concordia Chiajna, pe arena Ilie Oană, marţi, 27 noiembrie 2012, Florian Walter (foto; www.romanialibera.ro) a fost ridicat de la domiciliul său din oraşul Otopeni şi dus la Cluj, pentru a fi anchetat de către procurorii DIICOT. Walter a fost acuzat că ar fi adus un presupus prejudiciu Universităţii Cluj – formaţie pe care a finanţat-o până în vară. Acesta ar fi în sumă de 11 milioane de euro, ca urmare a transferului, cu titlu gratuit, la Petrolul, a unui număr de 15 fotbalişti ai „şepcilor roşii”. S-a recurs la această măsură, a aducerii cu mandat, deoarece nu a dat curs primelor două citaţii trimise pe numele său.

La Cluj, omul numărul unu al „lupilor” a fost audiat timp de nu mai puţin de 11 ore, lipsind astfel de la victoria „galben-albaştrilor”, implicit a calificării acestora în semifinalele Cupei României. La conferinţa de presă de după meci, antrenorul principal Cosmin Contra a declarat: „Sper că i-am readus zâmbetul domnului Walter prin victoria băieţilor şi a putut să treacă astfel mai uşor peste problemele din ziua partidei”. După ieşirea de la sediul DIICOT Cluj, preşedintele CA al SC FC Petrolul a declarat, pentru www.ziuadecj.ro, că „nu am emoţii, ştiu că sunt nevinovat, am judecat după regulamentele sportive. Jucătorii nu sunt bunuri ca în orice societate comercială. Oamenii de la DIICOT Cluj s-au purtat frumos cu mine, nu mi-au spus când voi mai fi citat. Cred în continuare că se doreşte distrugerea Universităţii”!