Pregătiri pentru deschiderea celei mai noi grădiniţe din Vălenii de Munte

Mihai Ciobanu -

Pregătiri pentru deschiderea celei mai noi grădiniţe din Vălenii de Munte

În curând îşi va deschide porţile, spre bucuria copiilor dar şi a părinţilor lor, cea mai nouă şi modernă grădiniţă din Vălenii de Munte. Vorbim despre clădirea care s-a construit pe Bulevardul „Nicolae Iorga”, pe un teren înconjurat de copaci şi verdeaţă, în vecinătatea Spitalului Orăşenesc.
Este o construcţie ridicată de la zero şi edificată cu respectarea celor mai stricte norme europene în domeniu: cu săli mari, bine aerisite, cu sistem modern de încălzire, cu ferestre care oferă un iluminat optim, cu pardoseli, tâmplărie şi dotări de calitate. Este poate cea mai modernă grădiniţă din judeţ, cel puţin la această oră, graţie investiţiilor realizate aici de către Primăria şi Consiliul Local Vălenii de Munte. Este un proiect lansat de către primarul Florin Constantin cel care a iniţiat, de altfel, şi proiectele de extindere a Şcolii Gimnaziale „Gheorghe Pănculescu” (fosta Şcoală 3) şi de extindere a Colegiului Naţional „Nicolae Iorga”, prin transformarea completă a fostului atelier într-un corp de şcoală cu toate dotările necesare (săli de clasă, grupuri sanitare, etc…)
Printr-o hotărâre adoptată de către Consiliul Local Vălenii de Munte la propunerea primarului Florin Constantin, clădirea a primit titulatura de „Gradiniţa cu program prelungit nr.5” – unitate de învăţământ subordonată Grădiniţei cu program normal nr.1,Valenii de Munte. Aici vor studia un număr de 40 de copii, locurile fiind deja ocupate, după depunerea cererilor de către părinţi, dovadă a faptului că nevoia de deschidere a unei noi grădiniţe în Vălenii de Munte era mare şi că proiectul a meritat să fie realizat. La momentul documentării noastre se făceau ultimele retuşuri şi pregătiri pentru ca, în cel mai scurt timp, Grădiniţa cu program prelungit numărul 5 – Vălenii de Munte să-i primească în cele mai bune condiţii pe cei mici.