Pregătiri pentru evaluarea energetică a judeţului Prahova

Redactia -

Pregătiri pentru evaluarea energetică a judeţului Prahova

S.C. Ploieşti Industrial Parc S.A. a găzduit, miercuri, întâlnirea de lucru a Agenţiei pentru Eficienţă Energetică şi Energii Regenerabile “AE3R Ploieşti Prahova” cu partenerii externi ai Proiectului Dezvoltare regională durabila (Regions4GreenGrowth), un proiect european amplu, susţinut de 15 parteneri, care se desfăşoară pe parcursul a 36 de luni.

Întâlnirea s-a dorit a fi un schimb de experienţă în debutul realizării unei evaluări energetice externe a judeţului Prahova, pe care AE3R Ploieşti Prahova o realizează cu sprijinul unei echipe de experţi externi din Grecia, Ungaria, Olanda şi Spania, în colaborare cu experţi locali din domeniul energiei.

Ploieşti Industrial Parc, societate al cărei acţionar unic este Consiliul Judeţean Prahova, ca promotor al noilor tehnologii energetice şi militant activ al dezvoltării industriale numai cu protejarea mediului înconjurător, a folosit acest prilej pentru a-şi prezenta activitatea şi a face cunoscute, o dată în plus, oportunităţile pe care le poate oferi investitorilor.

La finalul vizitei de lucru, directorul general al P.I.P. Ploieşti, dl ec. Andrei Tudor, şi-a exprimat satisfacţia că evaluările pe care le realizează partenerii Proiectului Regions4GreenGrowth au inclus şi sfera de activitate a parcurilor industriale, în general şi Ploieşti Industrial Parc, în special, având în vedere finalitatea acestora: realizarea unui audit în fiecare dintre cele 15 regiuni, pentru identificarea celor mai potrivite instrumente financiare , necesare facilitării investiţiilor din domeniul energiilor regenerabile : ”Misiunea noastră este una foarte clară: atragerea investitorilor şi susţinerea acestora în sensul asigurării unor condiţii optime de activitate. În mileniul trei, condiţii optime, care depind de noi, înseamnă şi introducerea şi implementarea tehnologiilor verzi, creşterea eficienţei investiţiilor energiilor regenerabile, a investiţiilor în domeniul eficienţei energetice şi promovarea conceptului de dezvoltare durabilă! Pentru a ne putea îndeplini această misiune este extrem de important să ştim exact în ce stadiu ne aflăm şi să alocăm fondurile proprii şi fondurile europene aşa cum trebuie!”