Premierul Viorica Dăncilă a participat la semnarea finanţării pentru autostrada Braşov-Comarnic

Daniel Dimache -

Premierul Viorica Dăncilă a participat la semnarea finanţării pentru autostrada Braşov-Comarnic

Premierul Viorica Dăncilă a participat, luni, 20 mai, la Râşnov, la semnarea contractului de finanţare pentru autostrada Braşov-Comarnic, prilej cu care a menţionat că se bucură că lucrarea va fi realizată de un constructor român şi că speră ca în acest caz să fie respectate termenele.

Contractul a fost semnat de ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc şi directorul CNAIR, Narcis Neaga, în prezenţa prim-ministrului şi a miniştrilor Finanţelor, Eugen Teodorovici, Economiei, Eugen Bădălău, şi Sănătăţii, Sorina Pintea. 

„Mă bucur că am participat la semnarea acestui contract, aceasta este abordarea guvernului, vrem să avem cât mai multe obiective pe care să le punem în valoare, oamenii nu mai au timp să aştepte, trebuie să avem o abordare constructivă, un ritm alert, iar acolo unde lucrurile nu merg aşa cum ne-am dori, trebuie să aducem alţi oameni care vor să se implice pentru că nu putem să le spunem oamenilor că a început un drum sau o autostradă în 2011 şi în 2019 încă lucrăm la ea. Firmele care sunt serioase să-şi continue lucrul, iar celelalte să plece acasă şi să lase pe alţii care vor să facă ceva. Nu ne fac nouă un favor, este obligaţia lor şi trebuie să respecte termenele pe care le-au antamat când au vorbit de realizarea unui drum expres sau autostrăzi. (…)Sper ca şi în acest contract să respectăm termenele şi mă bucur că sunt constructori români”, a spus premierul.

La rândul său, ministrul Transporturilor a dat asigurări că firma cu care s-a semnat contractul de finanţare pentru autostrada Braşov-Comarnic va termina lucrarea înainte de termen.

„Iată că, în 2017, guvernarea PSD, prin programul de guvernare, inclusiv pe componenta de transporturi, a reuşit să deblocheze proiecte strategice pentru România, acest tronson de autostradă fiind primul deblocat, şi ştiţi foarte bine că s-a semnat contractul în octombrie 2017. Iată-ne, astăzi, că dăm, practic, startul lucrărilor. Finanţare există, s-a întors acest tronson pe fonduri europene, s-a semnat astăzi contractul de finanţare şi vă asigur că acest tronson de autostradă va fi terminat înainte de termenul contractual pe care îl are această firmă românească”, a afirmat Răzvan Cuc, el precizând că, pentru restul tronsonului de autostradă, între Predeal şi Ploieşti, urmează negocierile cu consorţiul de firme chinezo-turce.

Contractul semnat, luni, cu Asocierea SC Alpenside SRL-SC Specialist Consulting SRL este în valoare de 118.019.701 milioane lei şi prevede o durată contractuală de execuţie de 18 luni precum şi o garanţie de bună execuţie a lucrărilor de 48 de luni