Premierul Viorica Dăncilă atac la prahoveanul Rebega chiar la tribuna Parlamentului European

Daniel Dimache -

Premierul Viorica Dăncilă atac la prahoveanul Rebega chiar la tribuna Parlamentului European

Premierul Viorica Dăncilă a ţinut un discurs, astăzi, în Parlamentul European, în replică la atacurile aduse de înalţi demnitari la adresa puterii din România, ocazie cu care a lansat un atac şi asupra europarlamentarului Laurenţiu Rebega, originar din Prahova.

Premierul a declarat, în cadrul dezbaterii din Parlamentul European, că nu a venit la Strasbourg pentru a da socoteală, ci din din respect și prețuire pentru forul european. Șeful Executivului român a solicitat aceeași atitudine față de poporul român.

„Nu am venit să dau socoteală, am venit pentru că vă prețuiesc și vă respect. Încep cu o întrebare: Pentru cine vrem să construim un sistem de justiție viabil? Trebuie să facem o justiție corectă pentru cetățeni. De la cetățeni trebuie să înceapă orice discuție. Drepturile cetățenești trebuie respectate. În ce fel a apărat MCV cetățenii români de încălcarea gravă a drepturilor lor? Nu am văzut nimic despre încălcarea drepturilor omului, despre protocoalele secrete. În baza protocoalelor, milioane de români s-au aflat sub monitorizarea serviciilor secrete în numele luptei anticorupție. Au fost falsificate transcrieri de convorbiri.

Acest mecanism (MCV) și-a ratat menirea. Dacă suntem sinceri, de la aceste abuzuri grave trebuie să începem. Comisia de la Veneția spunea că în sistemul sovietic Parchetul a reprezentat un mijloc de a controla puterea judecătorească. În România, mii de magistrați au dosare contrafăcute prin care sunt controlați să dea decizii în afara sălii de judecată. Noile legi ale justiției le redau judecătorilor independența. Vom ține cont de recomandările Comisiei de la Veneția. Azi v-am informat pe toți, oficial, despre abuzurile din România. De acum nu se mai pot ignora aceste lucruri. Nu se mai păcate vorbi despre România fără să fie luate în calcul și aceste lucruri.

Despre mitingul din 10 august. Este acuzată jandarmeria pentru că a intervenit împotriva unui miting neautorizat. Nu am văzut aceeași luare de poziție la alte mitinguri din Europa. Vă cer următorul lucru: nu-i interziceți României ceea ce este permis în alte state membre. Vrem să vă fim parteneri, dar vrem să fim parteneri egali. Nimeni nu va abate România de la parcursul său european”, a declarat Dăncilă.

Atac la Macovei şi Rebega

În respectivul discurs, premierul Dăncilă a lansat direct atacuri asupra unor europarlamentari români, unul dintre aceştia fiind prahoveanul (din Vălenii de Munte) Laurenţiu Rebega:

„Doamna Macovei, știu despre dezinformările dvs! Acest Guvern pe care-l criticați atât de des a adus o creștere economică de 7%, a crescut nivelul de trai al românilor, de aceea românii îl iubesc. Nu vă face cinste să aduce lupta politică internă în Parlamentul European. Este o lipsă de respect față de poporul român. Nu am să pot să răspund la toată lumea, ar fi foarte mult timp.”

Domnule Rebega, nu aduceți lupta politică în PE, nu e corect față de români. Poate ar trebui să vă gândiți că ați candidat pe listele PSD. Nu vă judec eu pentru că nu am dreptul, vă vor judeca cei care v-au susținut și pe care acum i-ați dezamăgit.

În discursul său, în Parlamentul European, Laurențiu Rebega avusese la rându-i, un atac la adresa şefului PSD:

„În România s-au depus decizii ce au încălcat statul de drept. Decizii luate de Liviu Dragnea iar cei ce-l susțin știu asta foarte bine. Nu trebuie luate sancțiuni deoarece cetățenii României nu au susținut sforăriile liderului PSD. Să-i sancționăm pe politicienii vinovați. România este o țară europeană.”

Foto arhivă: AgroInteligenţa