Premii de 1.500 de lei pentru cei mai buni elevi din Câmpina

Redactia -

Premii de 1.500 de lei pentru cei mai buni elevi din Câmpina

271 de elevi cu rezultate școlare excelente din Câmpina, Călărași și Zalău primesc burse de merit și premii de excelență din partea TenarisSilcotub, o investiție de 383.100 lei în educația viitoarelor generații.

33 dintre aceste burse merg către elevii din Câmpina, indiferent de școala la care sunt înscriși sau de linia de studiu urmată și fără ca beneficiarii să aibă, la rândul lor, vreo obligație față de companie. Valoarea fiecărei burse este de 1.500 de lei, sumă care va fi virată în conturile beneficiarilor începând cu această săptămână.

„Când am început, acum 12 ani, Programul Burse de Merit, ne-am gândit din start că este un angajament pe termen lung. E nevoie ca generații întregi să simtă că sunt susținute în efortul lor de a învăța pentru a schimba lumea în bine. Noi, cu siguranță, ne simțim inspirați de exemplul vostru”, a spus Mirela Mihalcea, Coordonator Dezvoltare Socială TenarisSilcotub, în timpul evenimentului de premiere organizat la Colegiul Național „Nicolae Grigorescu”.

Această școală este, de altfel, instituția de învățământ cu cei mai mulți elevi premiați în cadrul programului Burselor de Merit. Pe locul al II-lea ca număr de burse se află Colegiul Tehnic Forestier. Lista câștigătorilor include tineri de la ambele licee care au obținut, în anul școlar trecut, medii generale de minim 9,95.

Pentru TenarisSilcotub, educația este principala prioritate a programelor sale de dezvoltare socială. De la începuturile programului Burse de Merit, din 2005, au beneficiat de această formă de sprijin financiar un număr de 2.290 de elevi. Totodată, la Zalău, compania acordă începând din 2015 burse tehnice celor mai buni elevi de la liceele cu profil tehnic din oraș.