Premiile Cartea anului 2012

Redactia -

Premiile Cartea anului 2012

Biblioteca Municipală „C. I. Istrati” Câmpina, în colaborare cu Cercul Literar „Geo Bogza” al Casei Municipale de Cultură Câmpina, conform cu programul manifestărilor culturale aprobate de Consiliul Local Câmpina, organizează Premiile Cartea anului 2012.

Manifestarea vizează punerea în valoare a creativităţii locuitorilor cu preocupări culturale, dezvoltarea gustului pentru lectură, în beneficiul creşterii nivelului general de educaţie.

Se vor premia cărţi din domeniile: 1. poezie, 2. proză, 3. eseu, publicistică, 4. critică literară, memorii-jurnale, 5. folcloristică-etnografie, monografii – apărute în anul 2012, la edituri de pe teritoriul României, înregistrate în sistemul International Standard Book Number (ISBN).

Pot participa autori cu domiciliul în Câmpina. Aceştia vor depune 2 exemplare din volumul apărut în anul 2012 la Biblioteca Municipală, până la data de 10 aprilie 2013. Rezultatele concursului se anunţă cu prilejul Zilei Mondiale a Cărţii şi a Dreptului de Autor.

Stabilirea câştigătorilor premiilor Cartea anului se va face de un juriu extern, format din critici literari membri ai Uniunii Scriitorilor din România şi reprezentanţi ai organizatorilor.

Organizatorii îşi propun anunţarea premiilor cu prilejul Zilei Mondiale a Cărţii şi a Dreptului de Autor.