Preoţii din Protoieria Vălenii de Munte, în sprijinul enoriaşilor şi unor spitale

Daniel Dimache -

Preoţii din Protoieria Vălenii de Munte, în sprijinul enoriaşilor şi unor spitale

Cunoscând situația actuală cu care se confruntă persoanele nevoiașe și vârstnice dar și majoritatea spitalelor din țară, Protoieria Vălenii de Munte a desfășurat în săptămâna 30 martie – 3 aprilie 2020, mai multe activități misionare și social filantropice în contextul actual, creat de răspândirea virusului Covid 19.

Astfel, la nivelul parohiilor din cuprinsul Protopopiatului, preoții au venit în sprijinul persoanelor în vârstă, singure și vulnerabile, cu alimente, produse de igienă sau medicamente. Respectând normele impuse de autoritățile statului, preoții s-au deplasat la casele persoanelor nevoiașe pentru a le întinde o mânăde ajutor într-un mod concret.

De asemenea Protoieria Vălenii de Munte a oferit un ajutor constând în măști de protecție, alimente și produse igienico-sanitare Spitalului de Pneumoftiziologie Drajna, precum și 6.000 de sticle cu apă, achiziționate de la SC Nicoltana SA, din localitatea Cheia, și distribuite spitalelor din București: Spitalul Clinic de Urgență pentru copii Grigore Alexandrescu, Spitalul Clinic Fundeni, Spitalul Universitar de Urgență, Spitalul Universitar de Urgență Elias, Spitalul Clinic de Urgenta pentru copii Maria Sklodowska Curie și Spitalului Universitar de Urgență Militar Central Dr. Carol Davila.

Pc. Pr. Protopop Mihail Peneș a reliefat faptul că în aceste momente este nevoie mai mult ca oricând să împlinim învățătura bisericii de într-ajutorare a semenilor, apoi a ținut să aprecieze implicarea preoților și totodată ne-a mărturisit faptul că distribuirea apei în spitalele din capitală s-a desfășurat în colaborare cu Arhiepiscopia Bucureștilor.

(Fotografii de la preot Gabriel Pitulice, slujitor la o parohie din comuna Vărbilău)