După ce a pus… gaz pe un foc aprins recent de către un coleg din club, președintele executiv al Petrolului, Costel Lazăr, „mută” alte speech-uri după meciul contra Concordiei Chiajna! Între timp, l-a învoit pe Armando Vajushi, care va lipsi de la eventuala serbare de luni a promovării în Liga 1!

Dragos Trestioreanu -

După ce a pus… gaz pe un foc aprins recent de către un coleg din club, președintele executiv al Petrolului, Costel Lazăr, „mută” alte speech-uri după meciul contra Concordiei Chiajna! Între timp, l-a învoit pe Armando Vajushi, care va lipsi de la eventuala serbare de luni a promovării în Liga 1!

Destul de recent, fapt absolut de neconceput până la acel moment, fiind vorba chiar despre o premieră absolută, unul dintre membrii staff-ului executiv al FC Petrolul Ploiești, directorul sportiv al acestuia, a declarat pentru siteul oficial al găzarilor că a adus bani la echipă! De două ori chiar, iar asta pentru a se putea face anumite plăți. Din cauza lipsei de lichidități, s-a ajuns la acumularea unor datorii de peste un milion de euro, recunoscute franc, acum. Datorii despre care totuși se vorbea, pe la colțuri, încă de iarna trecută. Evident, atunci exista un sponsor puternic, Veolia Energie, care însă a renunțat și la sponsorizare, nu demult, după ce, în vara trecută, părăsise și poziția de partener finanțator. Probabil că astfel se și explică, dacă nu și altfel, dar despre acest subiect vom mai „vorbi”, ieșirea de curând din presă a directorului sportiv, urmat, după derbiul de la Mediaș, cu FC Hermannstadt, de președintele executiv Costel Lazăr. Acesta din urmă a anunțat public că a făcut credite în NUME PROPRIU, la două bănci, și a oferit banii Petrolului!!!

Era, de fapt, o informație pe care, din bun simț, Lazăr nu a dorit s-o anunțe încă de la momentul apariției ei, cu mai multe luni în urmă. Întrebat de www.gazetaph.ro dacă ar mai avea ceva în plus de adăugat la discursul de după meciul cu sibienii, Costel Lazăr a fost lapidar: „Așteptăm să facem pasul decisiv, luni (n.r. – după meciul împotriva Concordiei Chiajna)! Atât!”. Semn că, peste focul aprins de către colegul de club, și-a dorit recent numai să toarne gaz. Ca un fel de bătut… șaua, ca să priceapă iapa! Nu știu însă câți potențiali sponsori, căci despre finanțatori, care să nu fie… creditori, nu se vorbește pe la FC Petrolul, vor marșa pentru a stinge vâlvătăile cât casa! Din 2016, vara, și până în primăvara lui 2022, numai un singur furnizor de fonduri financiare adevărate a arătat că are o anvergură capabilă să țină echipa și în Liga 1. Cât de sus, din păcate, nu vom mai ști, odată cu retragerea despre care am scris mai sus! S-ar părea ca tocmai aceasta a dat apă la moară unor veșnici amatori de a prelua un management de care, odată, s-a ales praful la precedenta SC FC Petrolul!

Întrebat și de prezența lui Armando Vajushi la posibila serbare de luni seară a promovării în Liga 1 a Petrolului, în caz de succes în dauna trupei ilfovene antrenate de Ianis Zicu, același Lazăr a fost cam la fel de laconic: „Vajushi a fost învoit să plece acasă, la Verona, cu scopul de a rezolva unele probleme personale, și astfel nu va fi prezent pe stadion, dacă vom sărbători accederea în primul eșalon, cu o etapă îaninte de finalul play-off-ului”. Reamintesc că Armando a făcut parte din lotul Petrolului din vara trecută și până la finele lui 2021, fiind anunțat apoi, pe 10 ianuarie 2022, că nu mai intră în vederile antrenorului principal Nicolae Constantin, cel care a și recomandat despărțirea de fostul internațional albanez. Cum Vajushi nu a dorit să rupă contractul cu FC Petrolul, scadent pe 30 iunie a.c., el a continuat să se pregătească pe terenul de lângă Rafinăria Vega. Și urma ca finele angajamentului să îl găsească tot la Ploiești. Mai mult ca sigur însă, nu va mai fi cazul, deoarece luni, 9 mai 2022, sau – cel mai târziu – după partida cu Unirea Slobozia, serbarea promovării tot va avea loc! Nu cred că se va întoarce până atunci, deși merita și el să se bucure împreună cu foștii coechipieri de o performanță la care a fost părtaș direct. Nu știu cum este prin alte părți, dar pe la noi recunoștința este departe de a fi o calitate de apreciat, mai degrabă una absolut necunoscută!

Foto: www.observatorulprahovean.ro și www.fcpetrolul.ro