Compasiune (numai) de fațadă sau legea o fi fost „de vină” pentru câte unii? Șeful Executivului Petrolului, certat că a organizat pe „Ilie Oană” meciul cu Dinamo Kiev „U 19”!

Dragos Trestioreanu -

Compasiune (numai) de fațadă sau legea o fi fost „de vină” pentru câte unii? Șeful Executivului Petrolului, certat că a organizat pe „Ilie Oană” meciul cu Dinamo Kiev „U 19”!

În plină perioadă a refugiaților din Ucraina în România, din cauza invaziei trupelor din Federația Rusă în țara vecină, război care continuă, fiind departe de a i se pună capăt, victimele înmulțindu-se, o inițiativă generoasă a președintelui executiv al FC Petrolul Ploiești, Costel Lazăr s-a lăsat, după spusele-i, cu o… ceartă! Ei bine, trecem mai în fugă – deși nu ar fi trebuit chiar așa – dincolo faptul că, deși este „Petrolul e al nostru”, adică al ploieștenilor, clubul găzarilor a fost taxat pentru închirierea arenei Ilie Oană la partida cu Dinamo Kiev „U 19” cu tariful obișnuit unui meci de campionat intern. Dar, și mergem mai departe.

Mai departe înseamnă nici mai mult, nici mai puțin că „am încercat să aducem puțină alinare în sufletele tinerilor de la clubul campion al țării invadate. Cei ajunși să plece de la casele lor, mai exact din calea invadatorilor. Astfel încât, am organizat un meci al juniorilor sub 19 ani ai lui Dinamo Kiev cu FC Petrolul. Cum antrenorul nostru obișnuia, la aproape fiecare mijloc de săptămână, să solicite antamarea unui joc amical pentru fotbaliștii din lot nefolosiț îni campionat sau mai puțin, ne-am propus să îl facem cu ucrainienii. Nici în cele mai negre gânduri ale mele, nu mi-aș fi închipuit că voi fi certat de către proprietarii stadionului pentru că am avut această inițiativă, ca să nu mai vorbesc și de tariful la care am fost taxați, de parcă evoluam, oficial, în eșalonul secund!”. Acestea au fost cuvintele lui Costel Lazăr, la ceva vreme după disputarea acelui meci organizat întru ajutorarea tinerilor ucrainieni și a țării lor. De ce nu a spus-o chiar atunci oficialul „lupilor”? Poate din bun simț față de acele momente triste, cu oaspeții având țara distrusă și compatrioți nevinovați uciși! Dar nu contează momentul, ci gestul! Unul generos, altul… Un caz de compasiune de fațadă a unora, căci toți păreau a regreta războiul, sau teama de a judeca și în spiritul legii, ci nu strict în litera acesteia, aplicarea unui tarif la un meci ca și toate cele organizate, atunci, în toată Europa?

Foto: www.fcpetrolul.ro