Preşedintele Austriei a fost în vizită la Ploieşti

Daniel Dimache -

Preşedintele Austriei a fost în vizită la Ploieşti

Ieri, 17 septembrie 2018, președintele Austriei, Alexander Van der Bellen și Isabel Rauscher, ambasadorul  Austriei la București, Isabel Rauscher au fost în vizită la Organizaţia Umanitară Concordia. Oaspeții au fost întâmpinați de Christian Konrad, președinte al Consiliului Consultativ al Concordia Proiecte Sociale, și Ulla Konrad, membru al Consiliului de Conducere al Concordia Proiecte Sociale, la sediul Centrului Austriac pentru Educație și Formare Profesională Concordia – Școala de Meserii Concordia.

Vizita a debutat cu un cântec de bun venit, interpretat de corul de copii Concordia powered by Superar, din cadrul celor două centre de zi pentru copii și familii ale organizației. Nu a lipsit tradiționala pâine cu sare și au fost oferite rechizite copiilor prezenți. Christian Estermann, Directorul Centrului Austriac pentru Educație și Formare Profesională Concordia, a prezentat proiectul de înființare a unei școli primare pentru copiii proveniți din medii sociale defavorizate, un nou spațiu de cazare destinat cursanților Școlii de Meserii Concordia, precum și serele din incintă, unde președintele statului austriac a stat de vorbă cu tinerii înscriși la cursul de lucrător în cultura plantelor. După vizitarea atelierelor pentru ospătari și bucătari din cadrul Școlii de Meserii Concordia a urmat servirea prânzului și oferirea unor cadouri realizate de către copiii și tinerii din cadrul școlii.

„Vizita de astăzi în CONCORDIA ne onorează și, în același timp, ne responsabilizează să continuăm să susținem învățământul profesional, o direcție a învățământului preuniversitar căreia nu i se acordă atenția cuvenită și de care România are atâta nevoie de dezvoltare. Mulțumim Domnului Președinte Alexander Van der Bellen pentru susținerea proiectelor noastre atât în Austria, cât și în România!”, se menţionează în comunicatul de presă remis de Organizaţia Umanitară Concordia.

Foto: Concordia