Prețurile la zi în Grecia: cât costă o masă la tavernă în Thassos, în vârf de sezon

Daniel Dimache -

Prețurile la zi în Grecia: cât costă o masă la tavernă în Thassos, în vârf de sezon

Fiindcă circulă atât de multe legende privind prețurile unei vacanțe în Grecia, vă prezentăm costuri ale unei vacanțe în Insula Thassos, poate cea mai frecventată locație turistică de către români în această țară.

Închirierea integrală a unei vile situată pe cea mai populară plajă a insulei, pe 2 nivele, cu două dormitoare și living generos, ce cuprinde și o bucătărie complet echipată, terasă generoasă, aer condiționat în fiecare cameră, curte cu peluză și grătar, costă în vârf de sezon 150 euro/zi.

Vă prezentăm și nota de plată pentru o masă îndestulătoare, servită, luna aceasta, de 5 persoane, la taverna Sotiris, din aceeași zonă. În cadrul mesei s-au servit un platou cu pește și fructe de mare pentru două persoane (25 euro), vinete pane (5 euro), dovlecei pane (5 euro), fish and chips (8,5 euro), pizza (13 euro), tradiționalul sos tzatziki – două porții (4,5 euro), vinul casei 1 litru (10 euro), o apă plată 1 litru (1 euro) și minerală 1,5 litri (2,5 euro), ciocolată caldă (4 euro), limonadă 250 ml (2 euro), salată de icre (4 euro) și o porție de pâine cu usturoi (1,8 euro).

Total plată 86,30 euro, la care se adaugă tradiționalul bacșiș, bineînțeles, pe fiecare cât îl lasă inima și buzunarul. După fiecare masă, a fost oferită înghețată din belșug, din partea casei. La a patra cină servită la aceeași tavernă, toate băuturile au fost din partea casei.