Zvon fals! Presupusa prezență a lui Sory Ibrahim Diarra în România, la Ploiești și la antrenamentele Petrolului – negată de un oficial al găzarilor!

Dragos Trestioreanu -

Zvon fals! Presupusa prezență a lui Sory Ibrahim Diarra în România, la Ploiești și la antrenamentele Petrolului – negată de un oficial al găzarilor!

Recent, un mare petrolist care îl apreciază pe atacantul golgheter din sezonul trecut al echipei favorite, Sory Ibrahim Diarra, m-a întrebat dacă ar fi adevărat, așa cum auzise, că fotbalistul din Republica Mali s-ar fi întors la Ploiești și ar fi fost prezent chiar și la antrenamente. Informația nu mi s-a părut a fi însă acoperită de realitate, știut fiind că africanul a tot refuzat să revină în România. Iar asta, se spune, la sugestia unui intermediar de jucători din țara lui de baștină. Mai mult, cazul lui Diarra fusese predat deja de către clubul găzarilor la comisia de resort din cadrul Federației Române de Fotbal, iar o schimbare a datelor speței ar fi fost cu siguranță făcută public fie de FC Petrolul, fie de forul conducător al jocului cu balonul rotund de la noi. Ceea ce nu s-a întâmplat până în prezent.

Pentru mai multă siguranță totuși, l-am contactat pe directorul sportiv al echipei ploieștene, Claudiu Tudor, cel care a dat un răspuns ferm pentru www.gazetaph.ro: „Nu, nu, nici vorbă să fi venit Diarra la Ploiești, el neavând, de altfel, nici viză de intrare în Europa, la acest moment”! Cert, această precizare – demonstrându-se că a fost vorba, de fapt, numai de un zvon fals! – o să-l întristeze pe fanul petrolist, ca și pe alții ca el, desigur, dar acesta este adevărul, acum. Reamintesc că, deși i s-a prelungit unilateral contractul, în mod automat, la finele campionatului precedent, cel al promovării „lupilor” în Liga 1, Superliga, așa cum se numește acum, Sory Diarra a plecat acasă în vacanță, însă nu a mai revenit la echipă. Nu a făcut-o nici în ziua reluării pregătirilor pentru sezonul în curs al celui dintâi eșalon, nici ulterior, motivând că ar fi liber de angajament. Motiv pentru care ar fi și forțat, se zice, o legitimare la o echipă bulgară de prim eșalon. Nu i-a ieșit, deoarece actele sunt în favoarea clubului ale cărui culori le-a apărat în ediția 2021-2022 a Ligii a II-a. Astfel încât, nimeni nu ar fi riscat vreo pedeapsă, dacă îi oferea un contract malianului, aflat sub angajament. Adică, nu s-a legat la cap cineva dacă nu îl durea!

Păcat că un fotbalist tânăr și talentat, dar și cam fragil, e drept, a plecat urechea la un „impresar” care i-a barat cariera, tocmai atunci când jucătorul se afla în plină ascensiune. În realitate, s-a procedat aproape la fel și iarna trecută, cunoscându-se deja așa ceva. După vreo trei luni fără să susțină un meci oficial, neștiindu-se nici cum și pe unde s-o fi antrenat, lui Sory îi vor mai trebui tot atâtea să revină la forma din momentul în care s-a accidentat, la meciul de pe Cluj Arena, pierdut de FCC Petrolul în fața lui „U”. Cel puțin, așa susțin specialiștii că ar dura. De urmărit, deci, în continuare desfășurarea cazului „Sory Diarra”, altceva concret nefiind de făcut acum.

Foto: www.fcpetrolul.ro și www.digisport.ro