Prezentare în stil occidental a lui Adrian Mutu, marți, excusiv la televiziunea DolceSport

Redactia -

Prezentare în stil occidental a lui Adrian Mutu, marți, excusiv la televiziunea DolceSport

În sfârșit, siteul clubului găzarilor, www.fcpetrolul.ro, a postat informația oficială referitoare la prezentarea internaționalului român Adrian Mutu (foto, la sosirea la AJC Ajaccio, ultima sa echipa formație; www.realitatea.net), marțí, 14 ianuarie 2014, ca echipier al clubului găzarilor. Va fi vorba despre o festivitate amplă, cuprinzând o conferință de presă, de la ora 17.00, transmisă în direct, exclusiv, de postul de televiziune DolceSport, urmată – după un ceas – de apariția „Briliantului” pe teren, pentru a fi aclamat de către noii săi suporteri, așteptați în număr mare și având acces la tribunele I și 0 ale arenei Ilie Oană, cu intrare pe la porțile tribunei I Est și Vest. Tot „DolceSport” va mai oferi telespectatorilor imagini inedite cu Adi Mutu din vestiar și, apoi, de la momentul apariției, pentru prima oară, a fotbalistului pe gazon. Dacă vor exista și alte televiziuni care doresc să preia live acest eveniment, atunci vor trebui să se adreseze direct postului aparținând de Romtelecom.

Întârzierea cu care a fost făcut oficial anunțul cu privire la prezentarea lui Adrian Mutu se justifică prin prelungirea momentului în care jucătorul și-a rezolvat definitiv situația sa contractuală de la clubul francez din Lgue 1, AJC Ajaccio, și a devenit astfel liber, cu acte în regulă. De altfel, Daniel Capră, acționarul unic și președinte al Consiliului de Administrație al SC FC Petrolul, a declarat, recent, pentru o publicație locală, că nu va fi sigur că Mutu vine la Petrolul decât atunci când îl va vedea semnând angajamentul cu echipa „lupilor”. Cum detaliile festivității de prezentare a lui Mutu au fost oferite deja de siteul oficial al clubului, se subînțelege că nimeni și nimic nu vor mai putea schimba datele tranzacției: „Briliantul” este componentul lotului „lupilor”!

Altfel, luni, 13 ianuarie, este ziua decisivă a parafării actelor și cu un alt internațional român, Ianis Zicu, cel care a părăsit Coreea de Sud, după doi ani petrecuți acolo, la tot atâtea trupe din Țara dimineților liniștite. Totodată, se mai vorbește din nou despre achiziționarea unui mijlocaș de la FC Brașov, internaționalul de tineret Alexandru Mateiu, de interesul Petrolului față de el scriindu-se încă din toamna anului trecut. Rămâne de văzut dacă și Mateiu va deveni membru al „haitei”. După cum se observă, orientarea actuală este pentru transferarea îndeosebi a unor jucători autohtoni, Dan Capră anunțând, la același jurnal local, dar fără a detalia, că vor veni trei-patru fotbaliști noi, dintre care doi cu nume mare, și vor pleca tot atâția. Să fie toți străini, dacă tot s-au înmulțit zvonurile privindu-i pe Guilherme Haubert Sitya, Jean Sony Alcenat ori chiar Hamza Younes sau Sony Mustivar? Asta mai ales că se aude că oficialii de la SC FC Petrolul i-ar fi chemat la Ploiești pe doi dintre jucătorii Fortunei Sittard, din Jupiler League (liga a doua a Olandei) – atacantul Patrick N’Koyi-Kiabu (24 de ani, batav de origine congoleză, ca și Jeremy Bokila), aflat de mai multă vreme în atenție, și mijlocașul stânga Gevaro Nepomuceno (21 de ani, olandez get-beget).