Gazeta de Prahova

Prima ediție a Memorialului de șah „Nini Hristodorescu”, joi, într-o sală de sub tribuna a II-a de la „Ilie Oană”

Sport

Dragos Trestioreanu

Nicolae Hristodorescu, mai cunoscut drept Nini Hristodorescu, a fost unul dintre cei mai buni jurnaliști generaliști din Ploiești și județul Prahova, un adevărat îndrumător pentru generații diverse de ziariști locali. Profesor de limba română, a optat pentru carieră jurnalistică, scriind ani buni la ziarul Prahova, apoi la publicația Șocul cotidian, trecând la „Fair Play de Prahova” și, finalmente, la „AltPHel”. În paralel, Nini Hristodrescu a fost și un pasionat al sportului minții, către care l-a îndrumat, de altfel, pe fiul său, Daniel Hristodorescu, cel ajuns până la titlul de maestru FIDE. Trecut în neființă la vârsta de 71 de ani, pe 5 mai 2014, unul dintre colegii de breaslă ai noștri și bun prieten cu Nini, Marian Pușcaș, a avut acum ideea organizării primei ediții a Memorialul de șah „Nini Hristodorescu”, destinat, cum era normal, jurnaliștilor practicanți ai acestui sport nobil.

La competiție, care va fi găzduită de o sală amenajată sub tribuna a II-a a arenei Ilie Oană, vor participa, printre alții, ziariștii Daniel Dimache, fost coleg cu Nini la ziarul Prahova, Valentin Istudor, unul dintre cei mai buni prieteni ai celui dispărut dfin viață acum aproape trei ani și, totodată, coleg la două publicații, Daniel Cosarek și Sorin Georgescu, colegi cu el la „Șocul cotidian”, Adrian Făgărășanu și Valentin Lazăr. Evident, nu va lipsa din fața tablei cu pătrățele alb-negre inițiatorul întrecerilor, Marian Pușcaș.

Foto: www.max-media.ro și www.fairplaydeprahova.ro

Citeste mai departe

Imagini de la recuperarea cu suport aero realizata astazi pe Valea Albă, de catre salvamontistii prahoveni si elicopterul pus la dispozitie de catre Inspectoratul General pentru Aviatie si Departamentul pentru Situatii de Urgenta.Din pacate, astazi a fost situatia in care cel mai negru gand al salvamontistilor cand merg sa recupereze un decedat, devine realitate , cel in care trupul gasit sa nu fie al persoanei cautate, ci al unei alte persoane neanutate ca disparuta, cum s-a intamplat si acum, ca in multe alte situatii. Actele gasite asupra victimei ne confirma ca aceasta nu este persoana anuntata ca disparuta acum 2 saptamani, fiind vorba de o persoana cu un al nume, domiciliata in Giurgiu. Continua cautarile, continua consumul de resurse umane si materiale, continua expunerea la risc, dar , noi nu putem spune "NU", noi nu putem spune "NU se poate" !

Publicată de Salvamont Romania - Dispeceratul National Salvamont pe Duminică, 17 martie 2019
Fără categorie
Statistici T5
Inline
Inline