S-a umplut paharul pentru „lupi”? Numai la FC Petrolul nu se punea de-o grevă! Am trăit s-o vedem și pe asta!

Dragos Trestioreanu -

S-a umplut paharul pentru „lupi”? Numai la FC Petrolul nu se punea de-o grevă! Am trăit s-o vedem și pe asta!

Odată ce Veolia România a decis să se despartă, ca partener finanțator, de FC Petrolul Ploiești, optând – vreme de peste șase luni – numai pentru statutul de sponsor, au apărut și problemele de natură financiară la clubul găzarilor. Asta deoarece, din vară, despărțirea a fost definitivă. La început escamotate de către conducere, dificultățile privind finanțarea nu au mai putut fi ascunse, astfel că președintele executiv, dar și directorul tehnic, și antrenorul principal, au dezvăluit, rând pe rând, că situația devenise foarte dificilă pentru echipa „lupilor”. Apogeul l-a atins marți, 29 noiembrie 2022, atunci când jucătorii nu au mai suportat amânările la salarii și alte bonusuri, trăgând primul semnal de alarmă de înțeles bine de tot de către oficialii clubului găzarilor.

Potrivit www.gsp.ro, care a postat o știre pe surse, antrenamentul de marți, „trei ceasuri rele”, al  căpitanului Valentin Țicu și al coechipierilor săi a fost boicotat! Ceea ce nu se mai întâmplase la Petrolul, deși problemele de acest gen datează de ceva vreme. Dacă nu greșesc, nici pe vremea falimentatei SC FC Petrolul fotbaliștii de-atunci nu au recurs la vreo grevă. Un refuz de a se antrena mai exact. Așa cum scrie siteul cotidianului Gazeta sporturilor, se subînțelege că, în ceea ce privește gradul de suportabilitate al fotbaliștilor, s-a atins, acum, cota maximă. Iar cum se apropie vacanța de iarnă, când fiecare va merge la el acasă, trebuia făcut ceva. Acel ceva înseamnă, pe șleau, a nu se pleca în perioada sărbătorilor cu buzunarele goale!

Continuând a se visa la un ajutor bănesc din partea municipalității, fără implicarea directă a acesteia în club, situația financiară gravă devine tot mai departe de a fi rezolvată. A „cârpi”, pe ici, pe colo, un „sac” găurit, din care bani se duc cu una, cu două, nu este deloc vreo soluție viabilă. Una de a se ieși din criză. Cu promisiuni fel de fel, cu cesionări peste cesionări, or fi băieți buni, dar nici chiar așa, cu vânzarea „pielii ursului din pădure” nu se va ajunge la liman. Ba chiar mai mult, se va înmulți numai numărul de… greve. Dacă ideea de a cere bani de unde nu ar fi trebuit, dacă ai coloană vertebrală, i-ar fi lăsat locul, din timp, alteia, cu adevărat viabile, atunci nu s-ar fi ajuns aici. Adică, să se sature, de tot și toate, fotbaliști care țin (încă) echipa în prima jumătate a ierarhiei. Urmează patru meciuri oficiale în acest an, ultimele, trei în campionat și unul în Cupa României, iar semnalul de marți devine astfel foarte clar, în perspectiva abordării. Chiar dacă nu s-o crede cumva, măcar cele trei partide din Superligă, de luna viitoare, au o importanță extraordinar de mare. Este foarte clar de ce!

Foto: Ionuț CĂRBUREANU și www.fcpetrolul.ro