Prima zăpadă a paralizat Ploieştiul. Primarul a convocat comandamentul de iarnă

Redactia -

Prima zăpadă a paralizat Ploieştiul. Primarul a convocat comandamentul de iarnă

Prima ninsoare din acest an a paralizat Ploieştiul. Viscolul şi zăpada au transformat weekendul într-un coşmar pentru cei care au fost nevoiţi să plece cu maşinile de acasă. Cei care au reuşit să iasă din parcare…

În aceste condiţii, primarul Iulian Bădescu a convocat Comandamentul de deszăpezire al municipiului Ploiesti. Acesta s-a intrunit astazi la ora 11.00 la sediul primariei.

Au fost prezenţi la comandament viceprimarul Iulian Teodorescu, seful comandamentului de deszăpezire, directorii instituţiilor subordinate Consiliului Local – RASP, SGU, SC TCE SA, Politia Locala si reprezentantii Inspectoratului Judetean de Politie Prahova. Atentionarea cod galben de ninsori si viscol pentru municipiul Ploiesti s-a schimbat in cod portocaliu. Sunt asteptate depuneri de zăpadă de 40-50 cm, iar vântul va atinge viteze de 70-75km/h. Municipiul Ploiesti este sub atentionare cod portocaliu pana duminică seara la ora 22.00. Avand in vedere acest lucru conducerea municipiului a solicitat comandamentului judetean de deszapezire si Inspectoratului Scolar Prahova suspendarea cursurilor pentru luni, 27 ianuarie 2014.

La aceasta ora se intervine conform procedurii legale si a programului aprobat pe Urgenta I – arterele principale, poduri, pante, intersectii, spitale, scoli, dar si pe legaturile cu strazile secundare din Urgenta II. Azi noapte pana la opra 00.30 s-a actionat cu material antiderapant pe toate urgentele I,II si III, iar la aceasta ora, avand in vedere ca ninge , se actioneaza numai cu utilaje cu lama pentru degajarea zăpezii. Municipalitatea face apel la ploiestenii sa fie atenti unde îşi parcheaza masinile, pentru a nu impiedica accesul utilajelor de deszapezire. In cadrul comandamentului reprezentantii SGU au fost abilitaţi să ridice maşinile care obstrucţionează operatiunile de deszăpezăre.

Totodată, facem apel la persoanele fizice si la agenţii economici ce îşi desfăşoară activitatea în zone aglomerate, cu un trafic pietonal intens, sa cureţe zăpada din faţa sediilor, a magazinelor şi a locuinţelor. Pentru a veni în sprijinul asociaţiilor de proprietari operatorul de salubritate a pus la dispoziţia acestora saci cu material antiderapant. Până în momentul de faţă societatea Rosal a distribuit 1000 de saci cu material antiderapant. Obligaţia de a indeparta zăpada este prevăzută în HCL nr. 228/2006 pentru aprobarea regulamentului privind stabilirea unor masuri pentru gospodarirea Municipiului Ploiesti. Astfel,  sanctiunile aplicate de Politia Locala Ploiesti sunt cuprinse intre 500 si 1500 de lei pentru persoanele fizice si intre 1000 si 2500 de lei pentru persoanele juridice.