Primar în oraşul copiilor, proiect inedit la Şcoala Româneşti

Daniel Dimache -

Primar în oraşul copiilor, proiect inedit la Şcoala Româneşti

Copiii de la Școala Gimnazială Românești au învătat cum se alege primarul şi consilierii locali. Au fost 4 candidați pentru cea mai importantă funcție din școală, un primar al elevilor și 12 pentru posturile de consilieri. A fost prima rundă de alegeri din viața lor!

După numărarea voturilor, Robert Tronaru a devenit primarul în orașul copiilor la Şcoala Gimnazială Româneşti.

Profesor învăţământ primar Roxana Cristina Tarcău, iniţiatorul şi organizatorul acestei activităţi, scria, pe pagina sa de facebook:

„În ora de educație civică am realizat cu elevii mei activitatea <<Primar în orașul copiilor>>. Le-am format astfel multe competențe, atât de necesare pregătirii pentru viață. Ca niște albinute harnice și entuziasmate, şcolarii mei de clasa a IV-a s-au implicat din plin. 😊
Au confecționat afișe electorale, au împărțit fluturași copiilor de la celelalte clase pentru a se promova, au realizat o întreagă campanie electorală. Au gândit, au planificat și elaborat, prezentându-le în public.
Cât de mult contează sa îi încurajăm să își exprime emotiile, ideile! Nu exista idee proastă! Nu există copil nepregătit sau copil bine pregătit! Ne acceptăm, învățăm unul de la altul, ne corectăm comportamentul când e cazul, dezbatem.
Astăzi a fost un furnicar prin scoala.😊 Cu timpul sper să ne amintim cu drag de această activitate!”