Primăria a depus mai multe proiecte pe fonduri europene pentru Ploiești

Daniel Dimache -

Primăria a depus mai multe proiecte pe fonduri europene pentru Ploiești

Primarul Municipiului Ploiești, domnul Andrei Liviu Volosevici, informează comunitatea locală că, astăzi, s-au depus mai multe solicitări de finanțare din fonduri europene, prin programul PNRR.

Astfel, s-au depus cereri de finanțare pentru municipiul nostru, care includ următoarele proiecte destinate dezvoltării localității noastre și a unei infrastructuri urbane moderne și prietenoase cu mediul, după cum urmează:

  • 22 autobuze electrice (inclusiv 22 stații de încărcare lentă și 8 stații de încărcare rapidă), în valoare de 10.692.000 EUR + TVA;
  • Transpunerea PUG în sistem digital GIS, în valoare de 647.000 EUR + TVA;
  • 45 stații de încărcare mașini electrice, în valoare de 1.125.000 EUR +TVA;
  • Elaborare PUZ Zona Centrală Ploiești, în valoare de 78.000 EUR +TVA.

             Finanțarea se va asigura din bugetul total al Fondului Local, componentă a Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR), gestionat de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației.

Fondurile europene vor acoperi 100% din cheltuielile eligibile, iar proiectele propuse vor avea termen limită de realizare data de 30.06.2026.

 

Vă reamintim că în urmă cu aproximativ o lună, un scandal a zguduit administrația publică locală ploieșteană, din cauza faptului că Primăria municipiului Ploiești nu reușise să depună niciun proiect pentru finanțare pe Programul PNRR, primarul Andrei Volosevici și viceprimarul Daniel Nicodim pasându-și unul celuilalt responsabilitatea rateurilor  Direcţiei de Relaţii Internaţionale, condusă de directorul Daniel Soare.

De asemenea, săptămâna trecută, proiectul de achiziție a autobuzelor electrice a iscat un alt scandal, majoritatea consilierilor locali refuzând inițial să pună în discuție proiectul de hotărâre în forma propusă de primar, deși sunt de aceeași culoare politică – 000PNL. Abia astăzi, a fost votat proiectul, în Ședință Extraordinară.