Primăria Filipeștii de Pădure a depus două proiecte pentru finanțare prin PNRR

Daniel Dimache -

Primăria Filipeștii de Pădure a depus două proiecte pentru finanțare prin PNRR

 

Primăria comunei Filipeștii de Pădure a depus două proiecte pentru finanțarea prin Planul Național de Reziliență și Redresare, pe Componenta 10 – „Fondul local” – care se adresează administrațiilor locale.

Primul proiect, pe capitolul „Mobilitatea urbană verde – înnoirea parcului de vehicule destinate transportului public”, vizează achiziționarea  unui mijloc de transport nepoluant, un microbuz cu motor electric, ce va fi utilizat la transportul elevilor la școală și înapoi acasă din zone mai greu accesibile, precum Dițești, Sat Minieri, Provița, Palanga.

Limita financiară prevăzută în PNNR este de 250.000 de euro, pentru un vehicul.

Al doilea proiect se încadrează în capitolul „Mobilitatea urbană verde – asigurarea infrastructurii de transport verde – ITS/alte infrastructuri TIC”. Primăria intenționează, prin acest proiect, să achiziționeze mobilier urban inteligent.

Mobilierul urban este constituit din bănci amplasate în parcuri, care permit încărcarea gratuită sau cu costuri reduse a dispozitivelor electronice, folosind energia solară, sau care oferă conectivitate Wi-Fi prin aceeași metodă de alimentare.

Pentru această investiție Primăria Filipeștii de Pădure poate accesa 75.000 de euro.