Primăria, în negocieri cu Banca Mondială pentru finanțarea viitorului Spital Municipal de Urgență Ploiești

Daniel Dimache -

Primăria, în negocieri cu Banca Mondială pentru finanțarea viitorului Spital Municipal de Urgență Ploiești

Consiliul Local al Municipiului Ploiești a aprobat, în unanimitate, Scrisoarea de Angajament cu Corporația Financiară Internațională, în vederea realizării Spitalului Municipal de Urgență Ploiești.

Reuniți, astăzi, în ședință extraordinară, consilierii locali ploieșteni au hotărât ca primarul Andrei Liviu Volosevici să fie împuternicit să semneze Scrisoarea de angajament.

Menționăm că, în acest sens, s-au purtat discuții între reprezentanții Municipiului Ploiești și Corporația Financiară Internațională (IFC) – Divizia de Investiții a Băncii Mondiale – organizație internațională de renume, care se implică în realizarea unor proiecte majore de investiții, la nivel mondial.

Ca urmare a analizei efectuate și a acceptării, în calitate de partener, a Municipiului Ploiești, Corporația Financiară Internațională a emis Scrisoarea de Angajament, în vederea semnării de către reprezentanții municipiului nostru.

Primul pas în realizarea acestui obiectiv este elaborarea unui studiu preliminar pentru a explora opțiunile de finanțare, construire și mentenanță a unei nou unități spitalicești, printr-un parteneriat public-privat pentru Primăria Municipiului Ploiești.

Construirea acestui spital presupune relocarea celor două spitale aflate în subordinea Primăriei – Spitalul de Pediatrie și Spitalul Municipal Ploiești – în cadrul acestei noi unități medicale.

Ca atare, forul legislativ local a aprobat, astăzi, Scrisoarea de Angajament cu Corporația Financiară Internațională în vederea realizării obiectivului Spital Municipal de Urgență Ploiești”.