Primăria Păulești a obținut o suplimentare a fondurilor pentru extinderea canalizării în satul Găgeni

Daniel Dimache -

Primăria Păulești a obținut o suplimentare a fondurilor pentru extinderea canalizării în satul Găgeni

Primăria comunei Păulești a obținut fonduri suplimentare pentru finalizarea proiectului de extindere a rețelei de canalizare din satul Găgeni, derulat prin Programul Național de Dezvoltare Locală 2, cu suma de 5 milioane de lei, corecție făcută din motivul scumpirilor materialelor de construcție.
Lucrările se află în desfășurare, vremea bună permițând continuarea lor și în sezonul rece.
Administrația publică locală a anunțat că intenționează totodată să ceară o finanțare și pentru realizarea branșamentelor la canalizare pentru instituțiile publice si pentru imobilele cetățenilor.


Comuna vecină Ploieștiului a obținut în anul 2019 finanțare pentru două proiecte importante, prin Programului Național de Dezvoltare Locală (PNDL), etapa a II-a, derulat prin Ministerul Dezvoltării. Este vorba despre ”Canalizare menajeră sat Găgeni”, în valoare de 14.564.760 lei și ”Extindere, reabilitare, modernizare Grădiniță, sat Păulești”, în valoare de 2.755.142 lei.
Canalizarea în satul Găgeni este extinsă pe lungime de circa 3 kilometri. Potrivit proiectului, sunt efectuate lucrări de introducere a canalizării de-a lungul drumului principal (DJ 102), dar și pe numeroase străzi din satul Găgeni.
La finalul proiectului comuna Păulești va avea 20 de kilometri de canalizare.