Primăria Păulești continuă lucrările la canalizare blocate în Programul PNDL

Daniel Dimache -

Primăria Păulești continuă lucrările la canalizare blocate în Programul PNDL

În contextul în care Guvernul a suspendat finanțările la proiectele PNDL desfășurate în țară, pe motiv că fondurile alocate anului 2021 s-au epuizat, Primăria Păulești continuă investiția în rețeaua de canalizare, proiect derulat prin Programul Național de Dezvoltare Locală 2. Proiectul prevede realizarea sistemului de canalizare în satul Găgeni, prin introducerea a circa 20 de kilometri de conductă, fondurile alocate fiind de 14,564,760 lei.

Lucrările continuă cu fonduri de la bugetul localității, până la deblocarea finanțării de la Ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, când autoritatea publică locală speră să-și recupereze cheltuielile făcute.

În paralel, pe lângă proiectul PNDL „Canalizare menajeră sat Găgeni comuna Păulești județul Prahova”, Primăria comunei Păulești desfășoară proiecte proprii, de extindere și înființare de rețele de canalizare, finanțate de la bugetul local, în celelalte sate ale comunei.

”Desfășurăm într-un ritm susținut, de trei ani de zile, lucrări la sistemul de canalizare în satele comunei noastre. Obiectivul meu este să avem canalizare în întreaga localitate, o investiție obligatorie pentru modernizare completă a infrastructurii comunei Păulești”, a declarat primarul Sandu Tudor.