Primăria Păuleşti face eforturi să intre în posesia taberei- ruină

Daniel Dimache -

Primăria Păuleşti face eforturi să intre în posesia taberei- ruină

Consiliul Local Păuleşti, în cadrul şedinţei din 9 iulie 2020, a aprobat iniţiativa primarului Sandu Tudor ca autoritatea publică locală să solicite restituirea în proprietatea publică a comunei Păuleşti a terenului şi construcţiilor care au constituit odinioară tabăra pentru copii din pădurea localităţii.

Este vorba despre 51315 metri pătraţi de teren şi mau multe construcţii, astăzi ajunse ruină, înghiţite de pădure. Fosta tabără se află în proprietatea publică a statului şi în administrarea Ministerul Tineretului şi Sportului. De fapt, în realitate nu este vorba despre administrare, ci mai mult despre o lăsare de izbelişte a obiectivului, Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Prahova nefiind în stare să facă nimic ca să protejeze măcar zestrea primită. Nici măcar nu se reuşeşte măcar să asigure paza a ceea ce a fost odată o frumoasă tabără, unde şi-au petrecut vacanţele mii de copii.

„În anul 2013, la începutul primului meu mandat ca primar, am făcut primele demersuri la Ministerul Tineretului şi Sportului pentru a ni se transmite obiectivul în proprietate comunei. Am depus documente aproape în fiecare an şi nu avem niciun răspuns. Dacă terenul ar ajunge în proprietatea localităţii, am putea promova o investiţie frumoasă aici, pentru a reda frumuseţea acestui loc şi a-l reda păuleştenilor”, a declarat primarul Sandu Tudor.