Primăria Ploieşti a plătit unui consultant suma de 74 miliarde lei vechi, dezvăluie consilierii PSD

Daniel Dimache - Politică

Disputa între primarul PNL al Ploieştiului, Adrian Dobre şi consilierii PSD împreună cu aliaţii lor din (fostul) ALDE, pe tema construirii unor grădiniţe pe care edilul le consideră indispensabile, iar oponenţii săi o risipire a banului public, ies la iveală nişte chestiuni extrem de interesante privind modul de cheltuire a unor sume astronomice din bugetul local pe servicii de consultaţă, dovedite sterile şi neprofitabile până acum.

Într-o conferinţă de presă susţinută de social-democraţi, consilierul local PSD şi totodată avocatul George Botez a venit cu documente solicitate diverselor servicii ale Primăriei, privind plăţile făcute municipalitate de la bugetul Ploieştiului către un anume consultant care s-a ocupat de câteva proiecte, printre care şi cele ale construirii celor două grădiniţe.

Anume Primăria Ploieşti a plătit în anul 2017, conform documentelor prezentate de consilierul George Botez, 107.597 lei, în anul 2018 a fost plătită către acelaşi consultant suma 2.763.465 lei, iar în acest an, 2019, a fost plătită suma de 4.643.093 lei. În total, peste 7 milioane lei a încasat acest consultant de la Primăria municipiului Ploieşti care s-a confruntat în toţi aceşti ani, cu mari dificultăţi financiare, adică a plătit în conturile consultantului în jur de 74 miliarde lei vechi, pentru cei care sunt mai bine familiarizaţi cu sumele, pe „vechi”. Aceasta în condiţiile în care, de pildă, a afirmat consilierul şi avocatul Botez, a fost modificat un contract încheiat de Bădescu, prin care se prevedea ca onor consultantul să primească bani numai cu condiţia de a obţine finanţare nerambursabilă, transformat de Adrian Dobre, prin acte adiţionale, într-un contract în care Primăria Ploieşti plătea, la un moment dat, 400 euro/zi/om.

Vă prezentăm „pledoaria” consilierului Local George Botez, foarte interesantă, dacă aveţi răbdare să o urmăriţi până la sfârşit: