Primăria Ploiești acționează pentru a preveni un dezastru ecologic

Daniel Dimache -

Primăria Ploiești acționează pentru a preveni un dezastru ecologic

 

Primăria Municipiului Ploiești execută lucrări de intervenție pentru protejarea malului drept al râului Teleajen, în zona adiacentă depozitului de deșeuri al municipiului nostru.

În urma fenomenelor hidrometeorologice, care au mărit considerabil debitul râului Teleajen și pentru a preîntâmpina un dezastru ecologic, municipalitatea execută, până în data de 31 decembrie 2021, lucrări de protejare a malului drept, în zona adiacentă depozitului de deșeuri al orașului nostru.

Astfel, prin lucrările derulate, se prelungește cu 550 m digul executat în regim de urgență, în intervalul decembrie 2020 – martie 2021, care protejează zidul de gabioane distrus parțial.

Lucrările la digul de protecție vor fi realizate prin crearea unor zone de rezervă cu balast din albia minoră a râului, prin excavarea unui volum de aproximativ 32.000 mc și implică încărcarea, transportarea și împrăștierea materialului în zona de lucru.

Lucrările se execută de către S.C. ANDAUR CONSTRUCT S.R.L., în baza contractului „Lucrări de intervenție pentru protejarea malului drept al râului Teleajen, în zona adiacentă  a depozitului de deșeuri al Municipiului Ploiești”, valoarea acestora fiind de 448.000 lei, fără TVA