Primăria Ploieşti ameninţată cu instanţa. „Se produc fisuri în pereţii caselor!”

Redactia -

Primăria Ploieşti ameninţată cu instanţa. „Se produc fisuri în pereţii caselor!”

Un ploieştean a făcut o sesizare în numele mai multor cetăţeni care locuiesc pe strada Bobâlna din Ploieşti cu privire la efectele neplăcute pe care le are devierea traficului de pe Bulevardul Independenţei pe această arteră, în weekenduri, pe perioada de vară. Acesta ameninţă administraţia locală chiar cu un proces, dacă nu se vor lua măsuri. Iată care este sesizarea scrisă de către acesta pe platforma online domnuleprimar.ro:

„In numele mai multor locuitori de pe strada Bobilna va rog sa anulati decizia privind devierea traficului de pe Bulevard pe strada Bobilna pe timpul week-end-urilor.
Strada Bobilna nu poate absorbi un trafic de aproximativ 1 autoturism la 3-5 secunde. Se produc fisuri la peretii cladirilor, iar nivelul de zgomot si de poluare a crescut foarte mult, ceea ce provoaca probleme de sanatate.
Va rugam sa ne informati despre motivul care a stat la baza deciziei de a devia traficul auto pe strada Bobilna. Daca Bulevardul a fost inchis pentru a se desfasura activitati de agrement, primaria ar trebui sa investeasca in parcuri nu sa inchida Bulevardul. Daca se doreste protejarea castanilor de pe Bulevard, primaria trebuie sa inteleaga ca aceasta masura afecteaza sanatatea cetatenilor de pe strada Bobilna. Intre niste castani care sunt afectati in primul rand de varsta si sanatatea cetatenilor nu este greu de ales.
Ar trebui sa reduceti impozitul celor care sunt afectati, sa limitati inchiderea Bulevardului la un orar strict de cel mult 6 ore 11.00-17.00, pentru a nu ne afecta vietile si ar trebui sa consultati cetatenii care ar putea fi afectati de deciziile primariei (cetatenii de pe strada Boabilna nu au fost consultati).
Cand circulatia este deviata pe strada Bobilna, pe timp nefavorabil, cand ploua, nu se poate merge pe strada, deoarece autovehiculele imprastie apa care se acumuleaza, iar latimea strazii este necorespunzatoare pentru un astfel de trafic.

Am dori de asemenea, efectuarea unor teste de mediu (noxe si zgomot) pe timpul in care circulatia este deviata pe strada Bobilna si sa ne informati care este limita legala a valorilor pentru acesti factori de poluare. De asemena, dorim sa ne prezentati cerintele PUZ-ul pentru strada Bobilna in ceea ce priveste traficul si prestarea de activitati comerciale, deoarece tot pe aceasta strada este o spalatorie auto care, cel mai probabil nu indeplineste normele de constructie si care, prin activitatea desfasurata, polueaza sonor foarte mult.

Ne rezervam dreptul sa atragem atentia presei si altor institutii ale statului asupra acestor aspecte si in functie de raspunsul primariei sa va reclamam in instanta.”

 

foto: captura Google Maps