Primăria Ploieşti anunţa operaţiuni de dezinfecţie la blocurile de locuinţe

Daniel Dimache -

Primăria Ploieşti anunţa operaţiuni de dezinfecţie la blocurile de locuinţe

Comunicat de presă:

Primarul Municipiului Ploiești, Adrian Florin Dobre, a dispus, astăzi, demararea acțiunilor de dezinfectare la nivelul blocurilor de locuințe din municipiu, în conformitate cu prevederile art. 6 dinOrdonanța militară nr. 4/ 29.03.2020 privind măsuri de prevenire a răspândirii COVID-19.

Astfel, municipalitatea ploieșteană va derula, periodic, prin operatorul S.C. Coral Impex S.R.L., acțiuni de dezinfectare a lifturilor, casei scărilor și a altor spații comune existente la nivelul asociațiilor de proprietari, aflate pe raza municipiului Ploiești.

În prezent, se acționează cu trei echipe de specialitate, în 3 cartiere de blocuri din municipiul Ploiești, respectiv Malu Roșu, Ienachiță Văcarescu și Peneș Curcanul, urmând ca, începând cu data 1 aprilie 2020, să se extindă lucrarile și la blocurile din celelalte cartiere.

Facem precizarea că, substanțele utilizate pentru serviciul de dezinfecție sunt agreate de Organizația Mondială a Sănătății și sunt avizate de Ministerul Sănătății, fiind eficiente în combaterea coronavirusului COVID – 19. Produsul utilizat nu este toxic, este rapid degradabil, însă recomandăm persoanelor astmatice, ca timp de 60 de minute după aplicarea acestuia, să nu circule pe casa scării.

Municipalitatea ploieșteană adreseazăpe această cale rugămintea către președinții și administratorii de bloc să coopereze cu reprezentanții administrației publice locale, în vederea desfășurării,în condiții tehnice optime, a acțiunilor de dezinfecție împotriva răspândirii COVID-19.

 

DIRECȚIA COMUNICARE, RELAŢII PUBLICE